Yarıyıl İçi Sınavları Öğrenci Bilgilendirme Notu

08 Kasım 2021 Pazartesi

1. Üniversitemizin 2021 – 2022 Eğitim – Öğretim Yılı Güz Dönemi Yarıyıl İçi Sınavları yüz yüze yapılacaktır. (OİS üzerinden ilan edilen yarıyıl içi sınavları haricindeki küçük sınavlar, ödevler vb. değerlendirmeler için dersin sorumlu öğretim elemanının tercihi ile Üniversitenin uzaktan öğrenme yönetim sistemi olan Blackboard Platformu kullanılabilir).

2. Sınavlara girişte öğrenci kimlik kartının gösterilmesi gerekmektedir.

3. Sınavlara girebilmek için en az iki doz Covid-19 aşısının tamamlanmış olması ve son aşı tarihinin

üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekmektedir. İki doz aşısı tamamlanmayan öğrenciler, sınav gününden en çok 72 saat önce alınmış negatif sonuçlu PCR testi olması halinde sınava girebileceklerdir.

4. Sınav programı (yer, gün, saat) OİS sistemi üzerinde ilan edilecektir.

5. Sınav binasına sınav saatinden en az 1 saat önce gelinmesi önerilir.

6. Öğrencilerin, sınav saatinden en az 15 dakika önce sınav salonunun önünde hazır bulunması

gerekmektedir.

7. Sınav başlama saatinden itibaren ilk 20 dakikadan sonra sınava girilemez.

8. Sınava katılan öğrenciler ilk 20 dakika ve son 10 dakika sınav salonundan çıkamazlar.

9. Sınavda soru ve cevap kağıtları sınav görevlileri tarafından dağıtılacaktır. Sınav sonunda soru ve

cevap kağıtlarının tamamı sınav görevlisine teslim edilecektir.

10. Sınava katıldığına dair sınav tutanağına imza atmak öğrencinin sorumluluğundadır. Sınav

tutanağına imza atmayan öğrenciler sınava katılmamış sayılır.

11. Sınav soru ve cevap kağıtlarında ilgili alanları tükenmez kalemle doldurmayı ve imza atmayı

unutmayınız.

12. Sınavdan çıktıktan sonra sınav salonlarının bulunduğu koridorlarda beklenmemesi sınavların

sağlıklı yürütülebilmesi için önemlidir.

13. ÇAP ve yandal programlarına kayıtlı öğrencilerin sınavlarında çakışma yaşanması durumunda

öncelikle birinci anadal sınavlarına girmeleri gerekmektedir. Bu öğrenciler, başvuru yapmaları halinde çakışma yaşadıkları ÇAP ve yandal derslerinin sınavlarına mazeret sınav döneminde girebileceklerdir.

14. Mazeret sınavlarına, ÇAP ve yandal programlarındaki sınavlarında çakışma yaşayan öğrenciler haricinde yalnızca yönetmelik gereği mazeret durumunu belgelendiren öğrenciler başvuru yapabilecektir. Sınavlarında çakışma yaşayan öğrenciler, ÇAP veya yandal programına kayıtlı olmaları ve başvuru yapmaları halinde mazeret sınavlarına doğrudan kabul edilecektir.

*Ders ölçme ve değerlendirmesine not olarak yansıyacak dönem boyu süren çalışmalar/projeler yukarıda belirtilen sınav süreci kapsamına dâhil değildir.

Türk Sineması 107 Yaşında: Yeşilçam'dan Dijital Sinemaya

Bütünleşik Fiziksel Aktivite

Reklamcı Ender Merter, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. M. Emin ARAT'a Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Halkla İlişkiler ve Reklam Zirvesi