19 Eylül 2024

Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Fenerbahçe Üniversitesi’nden 2 bilim insanı Prof. Dr. Güniz Küçükgüzel ve Prof. Dr. Göksel Şener yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Stanford Üniversitesi’nden John P.A. Ioannidis ve bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı liste "Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators" başlıklı çalışma ile bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış alanlar Elsevier tarafından yayımlandı.

Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütlerin kullanıldığı, 2023 yılına ait yayınların bu kriterlere göre sıralandığı listede, “yıllık etki” kategorisinde ve “kariyer etki” alanında bilim insanları listelendi.

16 Eylül 2024 tarihinde yayınlanan ilk yüzde 2'lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi içinde Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerimizden, Rektör Yardımcısı, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel ve Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Şener yer aldı.