FBU

Uluslararası Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi:

26 April 2024 Friday

13:58:01

Fenerbahçe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım Üçtuğ ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Mustafa Kemal Yeğen uluslararası öğrenciler ile bir araya gelerek uluslararası öğrencilerin yaşadığı problemleri ve çözüm önerilerini görüşmek üzere bir toplantı düzenledi.

Toplantıda, Fenerbahçe Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin akademik ve sosyal uyum süreçlerinde yaşadıkları olası problemler ele alındı. Bu problemler arasında dil bariyeri, kültürel farklılıklar, akademik zorluklar, yasal prosedürler ve sosyal izolasyon gibi konular yer aldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım Üçtuğ, toplantıda yaptığı konuşmada, Üniversitenin tüm öğrenciler için kapsayıcı ve destekleyici bir ortam oluşturmaya çalıştığını vurguladı. Prof. Dr. Mehmet Yıldırım Üçtuğ şunları söyledi: 'Uluslararası öğrencilerimiz, kampüsümüze farklı bakış açıları ve zenginlikler katan değerli birer bireydir. Onların akademik ve sosyal açıdan başarılı olmaları ve Fenerbahçe Üniversitesinde evlerinde hissetmeleri bizim için çok önemlidir.”

Toplantıda ayrıca, uluslararası öğrenci temsilcileri de yaşadıkları problemleri ve çözüm önerilerini dile getirdiler. Öğrenciler, özellikle dil desteği, burs imkânları ve yasal prosedürler konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler.

Fenerbahçe Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin tüm bu problemlerini çözmek için gerekli adımları atmaya kararlıdır. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, uluslararası öğrencilere yönelik hizmetler ve programlar daha da geliştirilecek ve bu konudaki çalışmalar aralıksız devam edecektir.

Fenerbahçe Üniversitesi, tüm uluslararası öğrencilerine, evlerinden uzakta olsalar bile Fenerbahçe Üniversitesinde ailelerinin sıcaklığını ve desteğini hissedecekleri bir ortam sunmaya devam edecektir.

Habere Ait Görseller

Son Eklenenler

14 Mayıs Eczacılık Günü Etkinlikleri

20 Mayıs - 24 Mayıs Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Resmi Olarak Irak’ta Tanınıyor!

ULUSLARARASI İLİŞKİLER DİREKTÖRLÜĞÜ 2023 FAALİYET RAPORU YAYIMLANDI!

Fenerbahçe Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından organize edilen “Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın ve Spor” etkinliği 10 Mayıs 2024’te gerçekleşmiştir.

Sitede kullanılan tüm içerikler Fenerbahçe Üniversitesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

İçerikler