2024 YKS Kayıt Duyurusu

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kesin Kayıt İşlemleri

Sevgili Öğrencimiz,

Öncelikle sizi tebrik ediyor ve Üniversitemize “Hoş Geldiniz” diyoruz. Sizleri üniversitemizde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğitim hayatınızda mutluluk ve başarı dileriz.

Üniversitemize 2024 yılı YKS tercihleri sonrasında yerleşen öğrencilerin kayıtları 19 – 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında https://unisis.fbu.edu.tr adresi üzerinden online olarak yapılacaktır ve öğrencilerimizin üniversitemize gelmesine gerek olmayacaktır. Ödeme bilgileri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Aşağıda bilgileri verilen konularda sadece gerekli olan belgelerin sisteme yüklenmesi yeterli olacaktır. Bu nedenle aşağıda verilen açıklamaların dikkatlice okunması gerekmektedir.

Kayıt İşlemleri ile İlgili Önemli Bilgiler

1. Fenerbahçe Üniversitesi’ne yeni kabul edilen YKS Lisans ve Ön Lisans öğrencilerimizin üniversiteye ilk kayıt işlemlerini 19 – 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında sistem üzerinden tamamlamaları gerekmektedir.

2. Süresi içinde ilk kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya gerekli belgeleri sağlayamayan öğrenciler, Üniversite’ye kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar.

3. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak sınava girecek adayların belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 Salı günü mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. (Bu durumda olan öğrencilerimizin muhtemel mezuniyet tarihini gösterir belgelerini sistem üzerinden yüklemeleri gerekmektedir. Yüklenen belgeler ilgili birimlerce kontrol edilecek ve belge uygunluk durumları kabul / red bilgisi olarak cep telefonunuza SMS olarak gönderilecektir. Gelen uygunluk durumuna göre belgeleri kabul edilen öğrenciler kayda kaldığı yerden devam edebileceklerdir.)

4. 2008 yılı öncesinde mezun olanların Milli Eğitim Bakanlığı’nda e-okul sisteminde bilgisi bulunmadığı için mezun bilgisi sistemden çekilememektedir. Bu nedenle bu öğrencilerin lise diploması / mezuniyet yazısının bir örneğini sisteme yüklemesi gerekmektedir. Yüklenen belgeler ilgili birimlerce kontrol edilecek ve belge uygunluk durumları kabul / red bilgisi olarak cep telefonunuza SMS olarak gönderilecektir. Gelen uygunluk durumuna göre belgeleri kabul edilen öğrenciler kayda kaldığı yerden devam edebileceklerdir.

5. Başka bir üniversitede kayıtlı olup, aynı düzeyde bir diploma programını üniversitemizde kazanan öğrencilerin, yeni kayıt işlemlerini yaptırmadan önce, daha önceki üniversitesinden kaydını sildirmeleri gerekmektedir.

6. Aynı düzeyde bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan, ön lisans veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 Salı gününe kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. (Bu durumda olan öğrencilerimizin muhtemel mezuniyet tarihini gösterir belgelerini sistem üzerinden yüklemeleri gerekmektedir. Yüklenen belgeler ilgili birimlerce kontrol edilecek ve belge uygunluk durumları kabul / red bilgisi olarak cep telefonunuza SMS olarak gönderilecektir. Gelen uygunluk durumuna göre belgeleri kabul edilen öğrenciler kayda kaldığı yerden devam edebileceklerdir.)

7. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidirler.

8. Online olarak yüklemiş oldukları belgelerinde eksiklik olan, öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

SPOR BİLİMLERİ PERFORMANS CİHAZLARI İHALE İLANI

Eczacılık Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Akademik Kurulu Yapıldı.

Eczacılık Fakültesi`nden Bitki Ekskürsiyon Çalışması

Fenerbahçe Üniversitesi, yükseköğretimde öğrenim gören engelli öğrenciler için düzenlenen Engelsiz Üniversite Ödülleri`nde Turuncu Bayrak (Mekanda Erişilebilirlik) ödülünü almaya hak kazanmıştır.