Türkçe Seviye Tespit Sınav Duyurusu

13.00 – 17.00

TÜRKÇE SEVİYE TESPİT SINAVI DUYURUSU

Sınav yeri

Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Sınav Süresi

Türkçe Seviye Tespit Sınavı yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki kısımdan oluşur. Yazılı sınavın süresi 120 dakikadır. Sınavın ikinci aşaması Sözlü Sınav aşamasıdır. Sözlü sınav, 6 Ekim 13.00 - 17.00 ve 7 Ekim 10.00 – 17.00 arasında uygulanacaktır.* Sözlü sınav aşaması, her öğrenci için 15 dakikalık kısımlardan oluşur.

Sınav İçeriği

Türkçe Seviye Tespit Sınavı, dört temel beceriyi (okuma, dinleme, yazma ve konuşma) ölçen bir sınavdır. Sınav, okuma becerisinin ölçüldüğü çoktan seçmeli 50 sorudan; beş dinleme metninden oluşan ve dinleme becerisinin ölçüldüğü çoktan seçmeli 10 sorudan; yazma becerisinin ölçüldüğü 1 sorudan oluşur. Sınavın ikinci aşamasında konuşma becerisi ölçülür; bu beceri kendi içerisinde Bağımsız Konuşma Becerisi ve Karşılıklı Konuşma Becerisi olarak ikiye ayrılır. Bağımsız Konuşma Becerisinde öğrenci, kendisine sunulan konulardan biri hakkında anlatım gerçekleştirir; Karşılıklı Konuşma Becerisinde ise aday, uzmanın kendisine yönelttiği sorulara cevaplar verir ve konuşma, diyalog şeklinde gerçekleştirilir.

Sınav öncesi yapılması gerekenler:

• Türkçe Seviye Tespit Sınavı’nın başlama saatinden en az 1 saat önce üniversitede bulunmanız ve sınava gireceğiniz sınıfı öğrenmeniz gerekmektedir.

• Her öğrenci sözlü aşama sınavına tek tek gireceği için öğrencilerin sınava giriş saatleri, internet sitesinden ve panolardan duyurulacaktır.

• Sınava girecek öğrenciler, kimliklerinin tespit edilebilmesi için pasaportlarını veya geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

Sınav Sonucu

Fenerbahçe Üniversitesi Türkçe Seviye Tespit Sınavının sonuçları, Üniversitenin internet adresinden ilan edilecektir.

Sınava girecek öğrenci sayısının fazla olması durumunda sözlü sınav aşaması 8 Ekim Perşembe günü de devam edebilir.