Fenerbahçe Üniversitesi öğrencilerine Birincilik Ödülü

22 September 2020 Tuesday

Fenerbahçe Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri çevre eğitimi ödülüne layık görüldü. Dünyanın en önde gelen çevre örgütlerinden Foundation for Environmental Education-FEE (Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı)’nın düzenlemiş olduğu Çevrenin Genç Sözcüleri Yarışmasında Yeni Medya öğrencileri birinciliği kazandı. Dünyanın 77 ülkesi içinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV)’in de üyesi olduğu uluslararası vakfın düzenlediği yarışmada Fenerbahçe Üniversitesi, 3-5 fotoğraflı haber kategorisinde 42 ülke okuluyla yarıştı. 1997 yılından bu yana 350 bin öğrencinin katıldığı Çevrenin Genç Sözcüleri programı, gençleri çevre sorun ve konularını anlamaya yönelten ve onları bilinçlendirmek amacı ile çevre eğitimi yapan uluslararası bir programdır. Öğrenciler; çevre haberciliği yaparak, çevre sorun ve konularını araştırıp inceler, bulgu ve çözüm önerilerini haber makalesi, fotoğraf ve video haberciliği yaparak yayınlarlar.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin “Yeni Köylülerden Ekolojik Kıyamete Karşı Beş Alternatif Çözüm Önerisi” başlıklı haberinde yağmur suyu hasadı, tohum odası, onarıcı tarım, susuz tarım, mera hayvancılığı ve peynir müzesi konusu işlendi. Çerkezköy Gündönümü Çiftliği-Aysun Sökmen, Lisinia Doğa-Öztürk Sarıca, Kars Zavot Peynir Müzesi-İlhan Koçulu, Narköy Ekolojik Otel ve Eğitim Merkezi-Nardane Kuşçu ve Anadolu Meraları-Durukan Dudu, Volkan Büyükgüngör ve Melek Dudu’nun yer aldığı haberde ekolojik krize karşı alternatif yöntemler sunuluyor. Öğrencilerini yarışmaya hazırlayarak onlara koordinatörlük yapan Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru Güzel üniversitelerin daha fazla ekolojik duyarlılığa sahip olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bizler eğer farklılık yaratacaksak bu toplumsal sorunlara duyarlılık geliştirerek olmalı. Günün tartışmasız konusu ekoloji, çünkü iklim krizinin sonuçlarının giderek derinleştiği, kum fırtınası gibi aşırı hava olaylarının sıklaştığı, iklim mülteciliği, su ve gıda sorunlarının kapımıza dayandığı bir eko-kıyametin arefesindeyiz. Ben bir akademisyen olarak her şeyi bırakıp bu alana yöneldim, öğrencilerimle de bir yıl boyunca bu haber üzerinde çalıştık. Başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. M. Emin Arat’a ve her konuda gönüllü desteğini esirgemeyen bölüm hocalarım Dr. Öğretim Üyesi Aysun Eyrek, Dr. Öğretim Üyesi Erhan Ayberk ve Araştırma Görevlimiz Emre Meriç’e teşekkür ediyorum. Uluslararası bir platformda Türkiye’nin de ekolojik duyarlılıktaki varlığını göstermekten, internet sitelerine (https://yrecompetition.exposure.co/turkey-32) muazzam lavanta bahçelerimiz ya da 92 çeşit domates tohumumuzun bulunduğu fotoğrafları koydurmuş olmaktan dolayı gururluyuz, ama alkış beklemeden eko-bilinç oluşturmaya, üretimi arttırmaya, tohum ve tarım pratiklerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları