Sporda Kadın Olmak

08 Mart 2021 Pazartesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde "Sporda Kadın Olmak" isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe spor ve eğitim kariyerleri başarılarla dolu olan Milli Basketbolcu Gülşah AKKAYA ve Milli Voleybolcu Esra Gümüş KIRICI konuk olarak katılım gösterdi. Etkinlik Üniversitemiz Spor Yöneticiliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde ERSÖZ' ün "Sporda Toplumsal Cinsiyet" temalı sunumuyla başladı. Etkinliğin devamında konuklar ile yapılan sohbette; sporda toplumsal cinsiyet kalıp yargıları, sporun kadınlara sağladığı faydalar, kadınların spor ortamında yaşadığı cinsiyete özgü ayrımcılıklar, psikolojik şiddet konuları ele alındı ve spor ile eğitim hayatının birlikteliğine ilişkin tavsiyelerde bulunuldu.

Konuklardan, dinleyicilere önerilerin aktarılmasıyla ve merak edilen soruların cevaplanmasıyla etkinlik sona erdi.

Etkinliği izlemek için tıklayınız.

2021-2022 Bahar Yarıyılı Spor Bilimleri Seminer Sunumları

VI. Uluslararası Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi Başarıları