Güncel Yaklaşımlarla Sporda Beslenme Sempozyumu

12 Mart 2021 Cuma

Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından “Güncel Yaklaşımlarla Sporda Beslenme” sempozyumu düzenlendi. 11-12 Mart tarihlerinde iki oturum şeklinde gerçekleşen sempozyumda, Prof. Dr. Kamil Özer, Prof. Dr. Sami Mengütay, Prof. Dr. Salih Pınar ve Doç. Dr. M. Serdar Terekli moderatörlük yaptı.

Etkinliğin 11 Mart tarihinde gerçekleşen oturumuna; Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı  Dr. Öğr. Üyesi Beyza Akyüz, Prof. Dr. Caner Açıkada, Doç. Dr. Günay Eskici, Dr. Dyt. Aylin H. Büyükkaragöz, Dr. Dyt. Neşe Toktaş konuk olarak katılım gösterdi. Sempozyumda; enerji sistemleri, makro besinler, antrenman alanları ve antrenman yöntemleri, antrenman-müsabaka ve toparlanmada hidrasyonun önemi, kuvvet-güç sporlarında beslenme, takım sporlarında beslenme konuları ele alınarak detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

12 Mart tarihinde ikinci oturumu gerçekleşen sempozyuma; Prof. Dr. Emin Ergen, Dr. Öğr. Üyesi  Melda Pelin Yargıç, Doç. Dr. Gözde Ersöz, Dyt. Begüm Yücesoy, Doç. Dr. Yalçın Beşiktaş konuk olarak katılım gösterdi. Sempozyumda; spor sakatlıkları beslenme ile önlenebilir mi, spor sakatlıklarında beslenme nasıl olmalı, kadın atlet üçlemesi, yeme bozukluklarının psikolojik etkileri, intermittent fasting ve sportif performans, vegan-vejetaryen beslenme ve sportif performans konularında merak edilen her konuya açıklık getirildi.

Sempozyum, Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kamil Özer’in genel değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Etkinliği izlemek için tıklayınız.

1.Oturum

2.Oturum