18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart 2021 Perşembe

Fenerbahçe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efe Sıvış’ın konuşmacı olduğu “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” gerçekleştirildi.

Etkinlikte Doç. Dr. Efe Sıvış; Çanakkale Muharebesi süreçlerinde yaşanan gelişmeler, bu süreçte İngiliz ve Fransızların jeopolitik amaçları, Çanakkale Muharebeleri’nin hangi cephelerde yaşandığı ve her cephenin önemi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün perspektifinden Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Muharebesi’nde aldığı roller, Çanakkale Zaferi’nin sonuçlarını hem Osmanlı Devleti tarafından hem de müttefik kuvvetler tarafından sonuçları konularını ele alarak dinleyicilere Çanakkale Zaferi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinlik, Doç. Dr. Efe Sıvış’ın Çanakkale Muharebeleri döneminde yaşanmış hikayeleri aktarması, günün anlam ve önemini vurgulamasıyla birlikte sona erdi.

65+ Fitness Söyleşisi

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhalesi

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları

Türkiye’de Arşivciliğin Bugünü ve Yarını, Kadınların Arşivlerdeki Yeri Sempozyumu