Fenerbahçe Üniversitesi MARUF21 Akademik Partnerleri Arasında!

20 September 2021 Monday

Fenerbahçe Üniversitesi, Marmara Urban Forum 2021 / Marmara Uluslararası Kent Forumu 2021 in (MARUF21), Akademik Partnerleri arasında yer aldı.

MARUF, kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili diğer paydaşlar arasında bilgi, deneyim ve olanak paylaşımına zemin oluşturmayı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda, kentsel hizmetler ve kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımları bir arada değerlendirmeyi hedeflemektedir. Yeni Kentsel Gündem’in uygulanmasına katkı sağlamak amacıyla, yerel ve uluslararası bilgi ve deneyimi bir araya getirmekte olan MARUF, meseleleri, tartışmanın alternatif yönleriyle irdelemeye açmaktadır.

Bu yıl 1-3 Ekim 2021 tarihlerinde online olarak düzenlenecek MARUF21 kapsamında, “Yeniden Düşün, Birlikte Hareket Et (Re-Think, Co-Act)” başlığı altında, kentlerin nasıl daha sürdürülebilir, kapsayıcı, dayanıklı, yaratıcı, yenilikçi ve sağlıklı hale getirilebileceği tartışılacaktır. MARUF21 ile kamusal mekândan eşitsizliklere, iklim değişikliğinden göçe, altyapıdan ulaşıma, kamu sağlığından dijitalleşmeye, döngüsel ekonomiden yerel kalkınmaya kadar kenti ilgilendiren pek çok konuyu COVID-19 pandemisinin ardından yeniden düşünmek ve bu alanlarda ilgili tüm paydaşlarla birlikte hareket etmek üzere diyalog ve paylaşım ortamı oluşturmak amaçlanmaktadır.

MARUF21’e kayıt için: https://www.marmaraurbanforum.org/kayit

MARUF21 ile ilgili daha detaylı bilgiye https://www.marmaraurbanforum.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları