2021-2022 Yurt Dışı (Ukrayna) Yatay Geçiş Duyurusu

Sonuçların İlanı: 20 Nisan 2022

Kesin Kayıt Tarihi: 21-22 Nisan 2022

Yedek Kayıt Tarihi: 23-25 Nisan 2022

Başvurular Öğrenci İşleri Direktörlüğüne gelerek elden veya https://ois.fbu.edu.tr/ogrenciler/yataygecisbasvuru/form/view/ukrayna adresinden online olarak yapılacak olup, posta/kargo yoluyla başvuru evrakı kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik işlemleri ile ilgili bilgilendirme metni için tıklayınız.

Yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin yurt dışında kayıt yaptırmış olduğu yıllara göre ÖSYM kılavuzu koşulları incelenmelidir.

YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru Evrakları

• Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • YKS yerleştirme sonuç belgesi veya YKS sonuç belgesi veya muadil sayılan belgeler
  • Öğrenci belgesi ve yeminli tercüman Türkçe çevirisi (Onaylı olması gerekmektedir.)
  • Transkript ve yeminli tercüman Türkçe çevirisi (Onaylı olması gerekmektedir.)
  • Disiplin durum belgesi ve yeminli tercüman Türkçe çevirisi (Transkriptte ve öğrenci belgesinde belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Lise diploması
  • YÖK’ten alınan denklik belgesi
  • Ders içerikleri
  • 3 Adet fotoğraf (Kesin kayıt esnasında istenecektir.)
  • Spor Bilimleri Fakültesi için “Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim görmesinde sakınca yoktur” ibaresi yazılı heyet raporu (Kesin kayıt esnasında istenecektir.)
  • Varsa daha önce hazırlık okuduğuna dair puan, eğitim yılı ve başarı durumunu gösterir Onaylı Belge
  • Yurda giriş/çıkış belgesi (Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınmalıdır.)
  • Yurt dışında okuduğunuz tarihlerdeki oturma izin belgesi ve pasaport onay sayfaları

Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2022

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları