ARTAKALAN | 55 SAAT – Öğrenci Mimari Fikir Yarışması

20 October 2022 Thursday

TMMOB Mimarlar Odası Bakırköy Temsilciliği, mimarlık öğrencilerine, yenilikçi, kamusal yarar öncelikli, geleceğe ya da güncel konulara ilişkin yaklaşım ve tasarımlarıyla katılabilecekleri, 55 SAAT süre ile sınırlı, dijital ortamda gerçekleşecek yarışmalar düzenlemeyi hedeflemektedir.

Deneysel ve özgür düşünme-üretme ortamı olarak yarışmaların enformel bir eğitim alanı olduğu gerçeği gözetilerek; belirli bir konuda, kısa sürede, yoğun motivasyon ile fikirlerin ve alternatiflerin oluşabilmesinin, olgunlaşabilmesinin ve ifade edilebilmesinin önemi vurgulanarak, ARTAKALAN | 55 SAAT Öğrenci Fikir Yarışması kurgulanmıştır.

Amaç, mimarlık eğitim süreci içinde toplumunun yaşamsal ve mekânsal sorunlarına çözüm üretebilmek, hızlı karar alabilmek, tasarım odaklı düşünme pratiği edinmek ve farklı ortamlarda sunma becerisini geliştirmektir.

Konu

Yarışma konusu, dijital ortamda (web sitesi, mimarbkoy.org ve instagram adresinde )4 Kasım 2022 tarihinde saat 17.00’de ilan edilecektir.

4 Kasım tarihine kadar instagram (@55saatyarisma) adresinden her gün yeni bir ipucu paylaşılacaktır.

Yarışmaya Katılım Koşulları

Yarışma, Yükseköğretim Kurulu’na bağlı üniversitelerin öğrencilerine (Ekip içinde mimarlık bölümü öğrencisi olması zorunludur.) açıktır. Öğrenciler yarışmaya bireysel olarak katılabilecekleri gibi ekip halinde de katılabilirler. Ekipte yer alacak mimarlık ve diğer disiplinlerden yarışmacıların lisans öğrencisi olmaları ve öğrenimlerini sürdürdüklerine dair öğrenim belgesi sunmaları zorunludur. Ekip başının mimarlık lisans öğrencisi olması zorunludur.

Katılımcı mimarlık öğrencilerinin, Mimarlar Odası’na öğrenci üyeliklerini yaptırmış olmaları ve bunu Mimarlar Odası’ndan alacakları üye tanıtım belgesi ile belgelemeleri zorunludur.

Yarışmanın asıl ve yedek jüri üyeleri ve yarışmayı açan temsilcilik yöneticilerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz.

Yarışma Takvimi

• Konunun duyurulması: 4 Kasım 2022 “saat: 17:00”
  • Dijital Ortamda Teslim için Son Tarih: 6 Kasım 2022 “saat: 23:59”
  • Sonuçların Açıklanması: 18.11.2022
  • Kolokyum ve ödül töreni: 25.11.2022

Ödüller

Eşdeğer Birincilik Ödülü: 5.000 TL (3 adet)

Eşdeğer Mansiyon Ödülü: 2.000 TL (5 adet)

Jüri gerekli gördüğü miktarda satın alma ödülü verecektir.

İletişim ve detaylar

İletişim Adresi: bakirkoyyarisma@mimarist.org

İletişim Numarası: 0212 543 23 68

Instagram: @55saatyarisma

Web: mimarbkoy.org

Habere Ait Görseller

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları