Afet Sonrası Çocuklara Psikososyal Destek Eğitici Eğitimi için TÜBİTAK'tan Tam Destek Geldi

19 June 2023 Monday

2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında “Afetlerde Çocuk Merkezli Psikososyal Müdahale: Eğitici Eğitimi” konulu proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İngilizce Hemşirelik Programı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gül DİKEÇ'in de proje düzenleme ve bilim kurulunda yer aldığı proje, çevrim içi 7-9 Haziran tarihlerinde yürütülecektir. Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Funda GÜMÜŞ’ün yürütücü olduğu proje, afet bölgesinden üniversitelerin de yer aldığı dokuz üniversitenin işbirliği ile gerçekleştirilmektedir (Adıyaman Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi). Proje kapsamında yürütülecek eğitimler hemşirelere, depremden sonra ruhsal bozukluk yaşama riski yüksek olan çocuklara destek olacak, psikolojik ilk yardım yapacak ve iyileşmelerine katkı sunacak bilgi ve beceri yetkinliği kazandırmayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’nda lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) eğitime devam eden hemşirelerin, afetlerde çocuk merkezli psikososyal müdahale konusunda bilgi ve becerilerinin kazandırılması hedeflenmektedir. 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında kabul alan proje, deprem bölgesi ile işbirliği yapılan ve desteklenmek üzere kabul alan ilk projelerden biri olma niteliği taşımaktadır. Üniversitemiz öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Gül DİKEÇ'i TUBITAK 2237-A kabulü için tebrik ederiz.

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları