Fenerbahçe Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 'İletişim Duayenleri-1: Ünsal Oskay'ı Anlamak' Sempozyumu gerçekleştirildi

11 November 2023 Saturday

Fenerbahçe Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'İletişim Duayenleri-1: Ünsal Oskay'ı Anlamak' başlıklı sempozyumda Prof. Dr. Ünsal Oskay’ın Türkiye’de akademik hayata ve iletişim bilimine katkıları konuşuldu. Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Nazife Güngör, Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Prof. Dr. Nilüfer Timisi Nalçaoğlu, Prof. Dr. Zeynep Çetin Erus, Prof. Dr. Artun Avcı ile Prof. Dr. Ünsal Oskay’ın çocukları Çınar Oskay ve Dalya Oskay ile yayıncı-editör Senem Kaleli Davis davetli katılımcı olarak Prof. Dr. Ünsal Oskay’ın farklı yönleri ve akademik çalışmaları hakkında bilgi verdiler. İstanbul’daki farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyenin de izlediği 7 Kasım 2023 Salı günü gerçekleşen sempozyum, Fenerbahçe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ece Baban’ın sunuşu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurhan Tosun’un açılış konuşması ve Ünsal Oskay video gösterisiyle başladı. İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Kars Tayanç moderatörlüğünde “Toplumsal Değişim ve Eleştirel Ekol” oturumunda, Prof. Dr. Nabi Avcı, Ünsal Oskay’ı 50 yıl önce çevirileriyle tanıdığını, Anadolu Üniversite’sinde Doktora programında öğrencisi olduğu dönemde kendisi için dünyaya yeni bir pencere açtığını belirtti. Prof. Dr. Edibe Sözen ise, Ünsal Oskay’ın meraklı kişiliğine vurgu yaparak, edebiyattan mimariye, sanattan tarihe her alana ilgisinin olduğunu anlattı. Ankara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksek Okulu’nda öğrencisi olan Prof. Dr. Nazife Güngör, Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve Prof. Dr. Nilüfer Timisi Nalçaoğlu ise iletişim biliminin kuram ve yöntemlerini derslerdeki farklı açılımlarla öğrendiklerini, Ünsal hocanın sorgulayıcı ve eleştirel yaklaşımının kendi çalışmalarında da etkisi olduğunu açıkladılar. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencisi olan Prof. Dr. Zeynep Çetin Erus ve Prof. Dr. Artun Avcı ise toplumun değişmesinin aynı zamanda bireyin değişmesi demek olduğunu, Ünsal hocanın “değişmek için denemek gerek” özdeyişi ile vurguladılar. Sempozyum, Dekan Prof. Dr. Nurhan Tosun’un katılımcılara teşekkür belgesi takdimiyle tamamlandı. İletişim Duayenleri Sempozyumu’nun, Türkiye'de İletişim Biliminin öncüsü olmuş, iletişim alanının farklı konularında araştırmaları ve yazılarıyla bilimsel alana katkıda bulunmuş akademisyen, yazar/araştırmacı veya uygulayıcılardan birine ithaf edilerek her yıl düzenlenmesi planlanıyor.

Habere Ait Görseller

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları