Yunus Emre Enstitüsü Tarafından TÖMER Yöneticilerinin Katıldığı Bir Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi.

18 March 2024 Monday

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 9 Mart 2024 tarihinde Ankara’da Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Toplantı, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Sayın Prof. Dr. Şeref ATEŞ’in konuşmalarıyla başladı. Üniversitelerin Türkçe Öğretim Merkezlerine yönelik proje destek programı müjdeleyen ATEŞ, eğitimcilerin Türkçenin öğretimi hususundaki sorumluluklarına ve Türk dilinin önemine değindi. ATEŞ’in ardından Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Serdar ÇAM, Türkçenin önemini vurguladığı konuşmasında Türkçenin hayatın çeşitli alanlarıyla olan bağını dile getirdi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Ankara’da buluşan Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri, toplantı boyunca çeşitli başlıklardan hareketle fikir alışverişinde bulundular. Birinci oturumda Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Mevcut Durum, ikinci oturumda Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Hedefler, Planlar, Stratejiler ve Yaklaşımlar ele alınırken son oturumda ise Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Yunus Emre Enstitüsü ve Akademi Arasındaki Koordinasyona Yönelik Stratejiler başlığı etrafında tartışmalar gerçekleştirildi. Toplantı, Müzakere Oturumu’nun ardından sona erdi.

Ankara’da gerçekleşen toplantıya Üniversitemizi temsilen Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi merkez müdürü Sayın Öğr. Gör. Egemen Ozan SÖNMEZ katıldı.

Habere Ait Görseller

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları