Sağlık, Kültür ve Spor Direktörünün Mesajı

Öğrencilerimizin akademik yoğunluğunun dışında kalan zamanları, kültür, sanat, spor, kariyer, kişisel gelişim faaliyetleriyle, özellikle öğrenci kulüplerini dinamik kılarak faaliyetler planlarız. Bu faaliyetlerimizin odağında her zaman öğrencilerimiz vardır. Tüm çalışmalarımızı birlikte yürütürüz. Öğrencilerimizin akademik hayatını nitelikli, eğlenceli ve üretken kılmayı amaçlar. Öğrenci faaliyetlerinde biriktirdikleri anılarla, yaşam portrelerine renkli ve kalıcı dokunuşlar yapmayı hedefleriz.

Üniversiteyle tanışan öğrencimizin, ilk dersten itibaren akademik donanımlarına ek olarak, sosyal, kültürel, sanatsal, bedensel ve kişisel gelişim yönünden de yetkin, donanımlı ve bilinçli bireyler olmaları için çaba sarf ederiz.

Bu amaçla kurulan Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü, öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri yanı sıra ilgi duydukları tüm alanlardaki etkinlikleri desteklemekte, teşvik etmekte ve yönlendirmektedir. Öğrencilerimiz ilgi duydukları alanlardaki etkinliklerini, birleşerek kurdukları öğrenci kulüplerinde gerçekleştirmekte olup, bu amaçla geniş bir yelpazede yer alan kulüpler Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü denetiminde çalışmalarını sürdürmektedirler. Şu an mevcut olan akademik, kültürel-sanatsal ve sportif içerikli 63 kulübümüzün vardır.

Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile öğrenciler arasında oluşturulan dinamik süreçte temel felsefe, öğrencileri hazırlık sınıfından başlayarak üniversiteden mezun oluncaya kadar geçen sürede akademik gelişimlerinin yanı sıra, ilgi, yetenek, eğilimleri ve kariyer hedefleri doğrultusunda eğitici etkinliklerle buluşturmak ve üniversite yaşamlarını daha renkli, eğlenceli ve keyifli hale getirerek üniversite içi entelektüel iklimi oluşturmaktır.