Lisans ve Önlisans İngilizce Dersleri

Bölümler

Lisans ve Önlisans İngilizce Dersleri

Yabancı Diller Bölümü, lisans/ön lisans eğitimlerindeki zorunlu dil derslerinin tasarımı ve yürütülmesinden sorumludur.

Lisans ve Ön Lisans Ders Kodları

Bu dersler bünyesinde açılan ENG101 English 1 ve ENG102 English 2 ile öğrencilerimizin derslerindeki başarılarına katkıda bulunarak, akademik dil becerilerinin geliştirilmesi hedeflenir. Bu dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler;

• Açık ve yavaşça ifade edildiği takdirde, aşina oldukları konulara dair konuşmalardaki ana fikirleri ve ayrıntıları anlayabilirler.

• Günlük konular hakkında sözlü olarak basit ve kısa açıklamalar sunabilirler.

• Sıkça karşılaşılan kelimeler kullanılarak yazılmış kısa ve basit metinleri okuyabilirler.

• Aşina oldukları konular hakkında bir dizi basit ifade ve cümle yazarak akıcı bir paragraf oluşturabilirler.

ENG101 ve ENG102 derslerinin muafiyet sınavı vardır. Çoktan seçmeli bu sınavı, fakülte ve yüksekokulda derslere katılım göstermeye hazır, yeni kayıt olmuş öğrenciler ve İngilizce Yeterlik Sınavı’nı geçerek programa başlayacak öğrenciler alırlar. Bu sınavın telafisi yoktur.

Lisans ve ön lisans düzeyinde İngilizce dilinde yürütülen programlarda açılan ENG103 Advanced English 1 ve ENG104 Advanced English 2 ile öğrencilerimizin akademik İngilizcede ileri düzeyde yazılı ve sözlü iletişimde bulunmak için gereken becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin eleştirel ve analitik düşünme becerilerini geliştirmeleri, akademik araştırma ve yazma yöntemleriyle tanışmaları hedeflenmektedir.

ENG103 Advanced English 1 ve ENG104 Advanced English 2 derslerinin muafiyet sınavı vardır. Bu sınavı, İngilizce Yeterlik Sınavı’nı geçerek programlarına başlayacak öğrenciler alırlar. Bu sınavın telafisi yoktur.

Lisans ve ön lisans zorunlu İngilizce dersleri muafiyet sınavı

Öğrencilerin lisans ve ön lisans programları ders planlarında yer alan ENG101 ve ENG102 kodlu zorunlu İngilizce derslerinden muaf olabilmeleri için girdikleri sınav veya sınavlardır. Çoktan seçmeli soruların yer aldığı bu sınav veya sınavlarda başarı gösteren öğrenciler, bu ders veya derslerden muaf sayılırlar.

Öğrencilerin bu sınav veya sınavlara girmeleri zorunlu değildir. Öğrenciler, diledikleri takdirde, bu sınavlara girmeden, öğrenimlerine başlayarak ENG101 ve ENG102 zorunlu İngilizce derslerine devam ederler.

Lisans ve ön lisans zorunlu İngilizce dersleri muafiyet sınavı için örnek sorular:

1. David  _______  to the gym  _______ the weekends  because it is so crowded on those days.

a) always goes / on

b) never goes / at

c) sometimes go / at

d) rarely go / on

2. After working as an engineer for almost 20 years in U.S., he _______ teaching English in his hometown.

a) put out