Eşikteki Çocuk Kitabı Oğuz Tansel Çocuk Yazını Araştırma Ödülü'ne Layık Görüldü!

02 July 2020 Thursday

OĞUZ TANSEL “ÇOCUK YAZINI ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ”,

“EŞİKTEKİ ÇOCUK” KİTABIYLA DOÇ. DR. EBRU GÜZEL’E VERİLDİ

Bilkent Üniversitesi Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi 4 Temmuz Cumartesi akşamı ödül töreni düzenliyor. En son Yalvaç Ural’ın aldığı Oğuz Tansel Çocuk Yazını Ödülü 20:30’da ZOOM platformunda gerçekleştirilecek.

Edebiyat dünyasında ‘’Üç Kanatlı Masal Kuşu’’ olarak anılan OĞUZ TANSEL, Öz Türkçeye olan tutku düzeyindeki sevgisiyle görkemli bir şiir dili yaratmıştır. 1940 kuşağının lirik ve özgün sesi Oğuz Tansel’i anılarda yaşatmak adına her yıl Oğuz Tansel Çocuk Yazını Araştırma Ödülü töreni gerçekleştirilmektedir. Bilkent Üniversitesi Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği ödül töreni, 4 Temmuz 2020 Cumartesi akşamı saat 20:30’da ZOOM platformu üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek. Folklor/Edebiyat Dergisi, Troya Folklor Araştırmaları Derneği, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı ve Ankara Aydınlığı Girişimi’nin desteklediği töreni sinema ve tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer sunacak. Genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla verilen Oğuz Tansel Yazını Ödülü bu yıl çocuk yazını dalında verilecek.

Oğuz Tansel Yazını Ödül Töreni İlk Defa Sanal Platformda

Çocuk ve gençlik kültürüne, edebiyatına bilimsel ve özgün yaklaşımlarıyla dikkat çeken Doç. Dr. Ebru GÜZEL’in, “Eşikteki Çocuk #tween” (Kırmızı Kedi Yayınları-2019) adlı yapıtı ve Dr. Esra USLU’nun, “Ödüllü Çocuk ve Gençlik Kitaplarında Toplumsal Bir Sorun Olarak Grup Düşmanlıkları: Kalıpyargı, Önyargı, Ayrımcılık” adlı doktora çalışması oy birliğiyle ödüle değer bulundu. Adnan Binyazar, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, İlhan Gülek, Prof. Dr. Sedat Sever (Başkan) ve Metin Turan’ın seçici kurulda görev aldığı tören, pandemi duyarlılığı dolayısıyla bu yıl ilk defa online ortamda gerçekleşecek. Törende Doç. Dr. Mehmet Kalpaklı, Prof. Dr. Sedat Sever, Yalvaç Ural, Metin Turan ve Tansel ailesi adına Prof. Dr. Aysıt Tansel konuşma yapacak. En son Yalvaç Ural’ın layık görüldüğü ödülün bu yılki sahibi Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güzel ve Dr. Esra Uslu’nun kabul konuşması sonrası tören müzik dinletisi ile son bulacak.

Törene giriş bilgileri şu biçimde belirlenmiştir:

Katılım Linki:

Meeting ID: 370 838 6384

Katılım parolası: Tansel (T'si büyük harf)

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları