2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılına İlişkin Açıklama

14 September 2020 Monday

2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılına İlişkin Açıklama

Üniversitemiz, Senato kararı gereği 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında uzaktan / online eğitim ile 12 Ekim 2020 Pazartesi günü başlayacaktır.

Yaşamakta olduğumuz Koronavirüs “COVID-19” küresel salgını nedeniyle öğrencilerimizin ve mensuplarımızın sağlığını korumak, üniversitenin işleyişinde sürekliliği sağlamak önceliğimizdir.

Bu anlayışla uygulama esaslarımız:

• 2020-2021 akademik takvim üniversitemiz web sayfasında yayınlanmıştır. Eğitim-Öğretime ilişkin önemli tarihleri akademik takvimden öğrenebilirsiniz.
  • Ön lisans ve lisans düzeylerinde teorik dersler uzaktan / online yapılacaktır.
  • Ön lisans ve lisans düzeylerinde teori ve uygulama içeren derslerin teorik bölümleri uzaktan / online yapılacak, laboratuvar ve uygulamalar ise öncelikle uzaktan / online, mümkün olmayan durumlarda ise yarıyıl sonuna doğru veya yarıyıl sonunda yapılacaktır. Bu konuda Üniversite web sayfasında önceden duyuru yapılacaktır.
  • Ön lisans ve lisans düzeylerinde sadece laboratuvar ve uygulama içeren dersler; bahar yarıyılında veya yaz okulu döneminde    yapılacaktır. Bu konuda Üniversite web sayfasında önceden duyuru yapılacaktır.
  • İngilizce Hazırlık Bölümünde; İngilizce Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre farklı düzeylerde yürütülecek İngilizce hazırlık  dersleri uzaktan / online eğitim olarak yapılacaktır.
  • İngilizce Düzey Belirleme Sınavı; akademik takvimde ilan edilen tarihte üniversitemizde yüz yüze yapılacaktır.
  • İngilizce Yeterlik Sınavı; akademik takvimde ilan edilen tarihte üniversitemizde yüz yüze yapılacaktır.
  • Ön lisans ve lisans programlarında yer alan “İngilizce” ve “Advanced English” derslerine ilişkin muafiyet sınavları uzaktan / online yapılacaktır.
  • TÖMER Türkçe Seviye Tespit Sınavı; akademik takvimde ilan edilen tarihte üniversitemizde yüz yüze yapılacaktır.
  • Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülecek olan Türkçe Dil Kursu dersleri uzaktan / online eğitim olarak yapılacaktır.
  • Ön lisans ve lisans düzeylerinde yarıyıl içi değerlendirmeleri (Ara Sınavlar) uzaktan / online yapılacaktır.
  • Ön lisans ve lisans düzeylerinde yarıyıl sonu değerlendirmeleri (Final Sınavları) üniversitemizde yüz yüze yapılacaktır.
  • Üniversite kütüphanemiz ilan ettiği çalışma saat ve günlerinde aynı anda toplam en fazla 20 öğrencimize hizmet vermeye devam edecektir. Bu konuda kütüphanemizle randevulu çalışma için iletişime geçebilirsiniz.
  • Üniversitemiz idari birimleri çalışma saatleri içerisinde öğrencilerimize belirlenmiş kurallar içerisinde hizmet vermeye devam edecektir.

Yükseköğretim Kurulu’nun kararları doğrultusunda karar ve uygulamalarımızın sürekli güncelleneceğini ve olası yeni kararların siz, öğrencilerimize hızla duyurulacağını belirtiriz.

Sağlıklı günlerde yerleşkemizde sizlerle birlikte olmayı diliyoruz.

Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğü

Turkey Build Istanbul- Tüyap Yapı Fuarı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Şişecam Genel Merkezine gezi düzenlenmiştir.

DÜNYA EBELER GÜNÜ SEMPOZYUMU VE FETOSKOP TESLİM TÖRENİ

06 Mayıs - 10 Mayıs Radyo FBÜ Yayın Akışı