Türkiye’de Spor Bilimlerinin Gelişimi

29 Ocak 2021 Cuma

Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Caner AÇIKADA’nın konuk olarak katıldığı “Türkiye’de Spor Bilimlerinin Gelişimi” konulu panel gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Caner AÇIKADA etkinlikte spor bilimlerinin öne çıkışı ve gelişimi, spor bilimlerinin çatısının altına giren alanlar neler, beden eğitimi tanımından spor bilimleri ismine geçişin önemli dönüm noktaları ve spor bilimlerinin ana bilim dallarına ayrılması gibi başlıklara değinerek dinleyicilere gerekli bilgileri aktardı. Spor bilimlerinde bir devrim niteliğinde olan yüksek lisans ve doktora eğitiminin nasıl başladığını ve hangi süreçleri atlattığını, diğer ülkeler ve ülkemizdeki spor bilimlerinin kıyaslanması ve spor bilimlerinin çağdaşlık yolunda hangi adımları atması gerektiğinden bahsetti.

Etkinlik AÇIKADA’nın kendisine yöneltilen Türkiye’de spor sektöründe ihtiyaç duyulan kadro üniversitelerde yetiştirilebiliyor mu, olimpiyat sürecinin nasıl ilerlemesi gerektiği gibi soruları cevaplamasının ardından spor bilimleri öğrencilerine verdiği tavsiyelerle son buldu.

Etkinliği izlemek için tıklayınız.

Fenerbaçe Üniversitesi 2022-2023 Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Takvimi

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Müsabaka Sonuçları