Otizm Spektrum Bozukluğunun Farkında Ol

02 April 2021 Friday

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında “Otizm Spektrum Bozukluğunun Farkında Ol” başlıklı etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahamet Bülbül açılış konuşması yaptı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aymen Balıkçı takdim konuşmalarını gerçekleştirdi. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte, Dr. Öğr. Üyesi Aymen Balıkçı başkanlık yaptı. Birinci oturuma dinleyicilere bilgilendirmelerde bulunmak üzere, Prof. Dr. Barış Korkmaz, Erg. Mustafa Sağlıyan ve Büşra İnci konuk olarak katılım gösterdi. İlk oturumda, “Otizmde Ergoterapinin Önemi, Otizm Spektrum Bozukluğu ve Anne Olmak, Spektruma İçinden Bir Bakış ve Otizm Spektrum Bozukluğuna Nöroloji Penceresinden Bakış” başlıkları ele alındı. İkinci oturuma, Dr. Öğr. Üyesi Fatoş Kırteke başkanlık yaptı. İkinci oturum konukları Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Hümeyra İslamoğlu ve Özel Eğitim Uzmanı Ayşe Aracikül Balıkçı oldu. Son oturumda, “Otizm ve Özel Eğitim ile Otizmde Beslenme Sorunları ve Çözüm Önerileri” konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Dinleyicilerin merak ettiği soruların cevaplanması ile kapanış konuşması gerçekleştirildi ve etkinlik sona erdi.

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları