Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Programı İngilizce Sınavları

28 EYLÜL 2021 Salı

10.00*

YÜZYÜZE

İngilizce Yeterlik Sözlü Sınavı, saat 10.00’da başlayacaktır. Her bir öğrenci için 15 dakika süren oturumlarla gerçekleştirilecektir. Görüşme aralıklarının bulunduğu randevu listesi öğrencilerimiz ile ileti yoluyla paylaşılacaktır. Ayrıca, Üniversite Binasında Giriş Katında öğrenciler ile paylaşılacaktır.

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME SINAVI BİLGİLENDİRMESİ

Fenerbahçe Üniversitesi İngilizce Düzey Belirleme Sınavı’na üniversitemize İsteğe bağlı Hazırlık Programı’na kayıt olan ve bölümlerinde zorunlu İngilizce okuyacak olan öğrencilerimiz girecektir.

Sınav tarihi: 22 EYLÜL 2021 Çarşamba günü saat 10.00-11.20 saatleri arası YÜZ YÜZE olarak gerçekleştirilecektir.

Sınav yeri: Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir Yerleşkesi. Sınavda hangi sınıfta yer alacağınıza ilişkin bilgiyi Ana Bina Lobi katta bulunan YARDIM MASASINDAN öğrenebilirsiniz.

Sınav süresi: Sınav süresi 80 dakikadır. Sınav 10.00’da başlar ve 11.20’de biter.

Sınav içeriği:

• İngilizce Düzey Belirleme Sınavı, çoktan seçmeli 100 soruluk dilbilgisi, kelime bilgisi, okuma ve dinleme bölümlerinden oluşacaktır.
  • İngilizce Düzey Belirleme Sınavı soru örneklerine Fenerbahçe Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Web Sitesinde “Örnek Sorular” başlığı altında ulaşabilirsiniz.
  • Seviye Belirleme Sınavı’nda 4 (dört) yanlış bir doğruyu GÖTÜRMEYECEKTİR.

Sınav öncesi yapılması gerekenler:

• Sınavda hangi sınıfta yer alacağınıza ilişkin bilgiyi, sınav günü Ana Bina Lobi katta bulunan YARDIM MASASINDAN öğrenebilirsiniz.
  • Sınav saatinden en az 45 dakika önce okulda bulunmanız ve sınav odanızı öğrenmeniz önemlidir.

Sınav sonucu:

• 22 EYLÜL 2021 tarihinde YÜZYÜZE yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı’nda 100 soruda 65 netin altında başarı gösteren öğrenciler ile İngilizce Yeterlik Sınavı’na girip başarılı olamayan öğrenciler, seviyelerine uygun olan sınıflara yerleştirilir.
  • 22 EYLÜL 2021 Çarşamba günü YÜZYÜZE yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı’ndan 100 soruda 65 ve üzeri net puan alan öğrenciler,
  • 27 EYLÜL 2021 Pazartesi günü Fenerbahçe Ataşehir Yerleşkesi’nde YÜZ YÜZE yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı’na girmeye hak kazanacaklardır.
  • İngilizce Yeterlik Sınavı’na girmeye hak kazanan öğrenciler ile Yabancı Diller Bölümü iletişime geçecektir.
  • İngilizce Yeterlik Sınavı’nın sözlü bölümü ise 28 EYLÜL Salı günü YÜZYÜZE yapılacaktır. Sözlü sınav saatinizi 27 EYLÜL 2021 Pazartesi akşamı Fenerbahçe Üniversitesi tarafından öğrenebilirsiniz. Ayrıca görüşme saatinizi, Ataşehir Yerleşkesi’ne geldiğinizde LOBİ katındaki YARDIM MASASINDAN öğrenebilirsiniz.

Hazırlık Okulu derslerimiz 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır.

İngiliz dili ve edebiyat öğrencilerinin Yeterlilik Sınavından 70 ve üzeri bir not almaları gerekmektedir.

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI BİLGİLENDİRMESİ

Düzey Belirleme Sınav sonucunuzu 24 EYLÜL Cuma günü akşamı Fenerbahçe Üniversitesi tarafından atılacak mail ile öğrenebilirsiniz. Bu sınavdan 65 ve üstü net yaparak başarılı olan öğrenciler, İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olmak için İngilizce Yeterlik Sınavı’na gireceklerdir. İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olmak için, öğrencilerimizin İngilizce Yeterlik Sınavı’nda 60 ve üstü puan alması gerekmektedir.

Sınav tarihi: Yazılı Oturum, 27 EYLÜL Pazartesi günü saat 10.00-13.00 saatleri arası YÜZ YÜZE olarak gerçekleştirilecektir. Sözlü Oturum, 28 EYLÜL Salı günü saat 10.00’da başlayacak ve her bir öğrenci için 15 dakikalık oturumlar şeklinde gerçekleşecektir.

Sınav yeri: Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir Yerleşkesi. Sınavda hangi sınıfta yer alacağınıza ilişkin bilgiyi LOBİ katındaki YARDIM MASASINDAN öğrenebilirsiniz.

Sınav süresi: Sınav 10.00’da başlar ve 13.00’da biter.

Sınav içeriği:

• İngilizce Yeterlik Sınavı, okuma, dinleme, yazma ve konuşma bölümlerinden oluşmaktadır.
  • İngilizce Yeterlik Sınavı’nda 4 (dört) yanlış bir doğruyu GÖTÜRMEYECEKTİR.

Sınav öncesi yapılması gerekenler:

• Düzey Belirleme Sınav sonucunuzu 24 EYLÜL 2021 Cuma günü akşamı öğrendikten sonra, eğer 65 ve üstü bir puan aldıysanız, İngilizce Yeterlik Sınavı’na girmeye hak kazandınız demektir.
  • DUYURULAR açıklandıktan sonra, Yabancı Diller Bölümü size bir bilgilendirme iletisi de atacaktır.
  • Yazılı Sınav Oturumu tarihi olan 27 EYLÜL Pazartesi günü, sınav saatinden en az 45 dakika önce okulda bulunmanız ve sınav odanızı öğrenmeniz önemlidir.

Sınav sonucu:

• İngilizce Yeterlik Sınavı’ndan başarı gösteren öğrenciler, İngilizce Hazırlık Programından muaf olurlar ve programlarına başlayabilirler.
  •  İngilizce Yeterlik Sınav sonucunuzu, sınavın yapıldığı tarihten birkaç gün sonra, Fenerbahçe Üniversitesi Web Sitesi DUYURULAR linkine girerek öğrenebilirsiniz ya da ileti yoluyla alabilirsiniz.
  • **HAZIRLIK MUAFİYET BELGELERİ
  1. Diğer üniversitelere ait dil yeterlik belgeleri
  2. Uluslararası sınav sonuçlarına ait dil yeterlik belgeleri
  3. Ulusal sınav sonuçlarına ait dil yeterlik belgeleri

Öğrencilerimiz, belge puanlarının yeterli olup olmadığını öğrenmek için, Yabancı Diller Bölümü Web Sayfasında bulunan MUAFİYET TABLOSU’nu kontrol etmelidirler.

Bu belgelere sahip olan öğrencilerimiz belgelerini YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ’ne iletmelidirler

Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Programı ile ilgili sorularınız için huseyin.ekim@fbu.edu.tr ya da gulsah.basgurboga@fbu.edu.tr  adresinden iletişime geçebilirsiniz.

14 Mayıs Eczacılık Günü Etkinlikleri

20 Mayıs - 24 Mayıs Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Resmi Olarak Irak’ta Tanınıyor!

ULUSLARARASI İLİŞKİLER DİREKTÖRLÜĞÜ 2023 FAALİYET RAPORU YAYIMLANDI!

Fenerbahçe Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından organize edilen “Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın ve Spor” etkinliği 10 Mayıs 2024’te gerçekleşmiştir.