YETKİM Kimlik Doğrulama Federasyonuna Katılım Sağlandı.

23 May 2022 Monday

Fenerbahçe Üniversitesi olarak Yetkim katılımcılar listesine girerek eduGAIN’e dahil olma sürecimiz tamamlanmış ve “Kağıtsız Erasmus” (Erasmus Without Paper) sürecine geçiş için önemli bir adım atılmıştır. Bu kapsamda kurumsal kimlik bilgilerimiz ile Dünya üzerindeki birçok akademik ve diğer bilgi paylaşım platformları olan servis sağlayıcılarına erişim sağlanabilecektir.

eduGAIN interfederasyon hizmeti, dünya çapındaki kimlik federasyonlarını birbirine bağlayarak küresel araştırma ve eğitim topluluğu için içeriğe, hizmetlere ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmaktadır. eduGAIN, 8.000'den fazla Kimlik ve Hizmet Sağlayıcıyı birbirine bağlayan 70'in üzerinde katılımcı federasyondan oluşur. Bunlardan biri Türkiye'yi temsil eden Yetkim Federasyonudur. Bu kimlik doğrulama hizmetleri dünya genelinde geçerliliği olan akademik yayınlar, dergiler ve kütüphaneye giriş yapmamızı sağlar.

Yetkim-eduGAIN yalnızca Erasmus için bir hizmet olmayıp aynı zamanda Elsevier servisleri ve Taylor & Francis servisleri gibi dünya genelinde önemli akademik yayın arşivlerine erişim hizmeti sunmaktadır. https://topluluk.yetkim.org.tr/ adresinden Yetkime eklenen yeni servisleri takip edebilirsiniz.

YETKİM Katılımcılar: https://yetkim.org.tr/katilimcilar/

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları