Fenerbahçe Üniversitesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği

14 November 2019 Thursday

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında günün önemini vurgulayan bir etkinlik düzenledi.

Üniversitemiz konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, Fenerbahçe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahamet Bülbül açılış konuşmasında 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde yapılan bu tür

etkinliklerin diyabetin gündemde tutulması ve farkındalık yaratılması adına önemli rol oynadığını belirtti.

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu diyabet hakkında katılımcıları bilgilendirirken, Dünyada yaklaşık 500.000 Tip 1 diyabetli çocuğun olduğu ve her yıl yaklaşık 80.000 çocuğun Tip 1 diyabet tanısı aldığını ve Tip 1 diyabetli çocukların beslenmesinin tamamen sağlıklı beslenme ilkelerine dayandığını ve yedikleri besinleri (karbonhidratları) insülin ile dengelemelerinin gerektiğini vurguladı.

Konuşmacı olarak Medicana Çamlıca Hastanesi Endokrinolog Uzm. Dr. Safiye Arık, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Polat ve Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Nermin Eroğlu katılımcıları diyabet hakkında bilgilendirdi.

Habere Ait Görseller

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları