Fenerbahçe Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Türk Sineması 109 Yaşında: Safa Önal Anısına Türk Sinemasında Senaryo Söyleşisi gerçekleştirildi.

20 November 2023 Monday

Fenerbahçe Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Türk Sineması 109 Yaşında: Safa Önal Anısına Türk Sinemasında Senaryo Söyleşisi gerçekleştirildi. Türk Sinemasının doğum günü olarak kabul edilen 14 Kasım tarihinde, her yıl geleneksel hale getirilerek yapılması planlanan etkinlik, bu yıl Guiness Rekorlar Kitabı’na girmiş Türk Sineması’nın en üretken senaristlerinden olan ve 2023 yılında vefat eden Safa Önal’a ithaf edildi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurhan Tosun’un açılış konuşmasıyla başlayan söyleşiye davetli konuşmacı olarak oyuncu, yazar ve akademisyenler katıldı. Türk sinemasının 109 yıllık gelişiminin ve senaryonun öneminin tartışıldığı söyleşide, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof.Dr. Neşe Kars Tayanç, 14 Kasım tarihinin başlangıç olarak kabul edilme nedeni ve adına ithaf edilen Senarist Safa Önal’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sinema araştırmacısı, yazar ve koleksiyoner Vadullah Taş; Safa Önal ile olan dostluklarını aktararak, Safa Önal’ın dünyaya ve insana bakışındaki temizliği ve naifliği anlattı. Davetli konuşmacılardan oyuncu Sermin Hürmeriç, 1971 yılında başladığı sinema oyunculuğu tanıklığında Yeşilçam Sineması ve günümüz Türk Sineması’ndaki değişim ve dönüşümün olumlu ve olumsuz yanları üzerinde dururken, hem Yeşilçam hem de günümüz yönetmenleriyle film yapmış oyuncu Eylem Yıldız da, Türk Sineması’nın yaşadığı dönüşümü deneyimleri üzerinden aktardı. Prof. Dr. Bülent Vardar, sinema tarihiyle ilgili verdiği bilgilerden sonra, Türk Sineması’nın yapım ve teknik koşullarına değindi. Doç. Dr. Yelda Yanat Bağcı ise, Türk Sineması’nda önceki dönemlerde senaryonun nasıl yazıldığı, günümüzde ise senaryo yazımının nasıl olduğu ve nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Söyleşi, Dekan Prof.Dr. Nurhan Tosun tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Habere Ait Görseller

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları