Üniversitemiz 2023-2024 Güz döneminde Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında toplumsal fayda amacı ile 7 proje gerçekleştirdi

14 February 2024 Wednesday

Üniversitemizde 2023-2024 Güz döneminde (Ekim-Aralık 2023) öğrencilerin topluma karşı sorumluluk üstlenmelerini teşvik eden “CEP301 Toplumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" ve "CEP303 Civic Engagement Project” dersleri kapsamında 7 adet toplumsal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Toplumsal fayda amacıyla, 188 öğrenci, 9 danışman öğretim üyesi rehberliğinde, çevresel sürdürülebilirlikten sağlığa, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden finansal okuryazarlığa pek çok alanda proje ve etkinlik gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Arzu Kader Harmancı Seren danışmanlığında yürütülen “Hediyeni Lösev’den Al” projesi kapsamında Fenerbahçe Üniversitesi ile LÖSEV arasında iş birliği sağlandı ve vakfın desteğiyle Üniversitemizde “Fayda Kulübü” kuruldu. Projede gerçekleştirilen “Hediye’ni Lösev’den Al” etkinliği ile vakıf ve vakıf amaçları adına farkındalık yaratıldı ve Vakıf’a nakdi destek sağlandı. Prof. Dr. Arzu Kader Harmancı Seren danışmanlığında yürütülen bir diğer projede ise öğrenciler, daha temiz bir çevre için Prof. Dr. Arzu Kader Harmancı Seren eşliğinde Yıldız Parkı’nda çöp toplama etkinliği düzenledi.

Doç. Dr. Ebru Güzel, Doç. Dr. Elif Başak Sarıoğlu ve Öğr. Gör. Ecem Şen rehberliğinde yürütülen "Ekolojik Farkındalık" projesi, sürdürülebilir yaşamın ve temiz gıdaya ulaşmanın önemi adına farkındalık yaratmayı hedefledi. Projede düzenlenen eğitim ve atölye çalışmaları belgesel bir filme dönüştürülerek farkındalık mesajının geniş kitlelere ulaşması amaçlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Anıl Tosun, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Akkurt ve Dr. Öğr. Üyesi Baha Naci danışmanlığında hayata geçirilen "Orman Canları" projesi, Beykoz Orman Bölgesi’ndeki terk edilen sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamayı amaçladı. Proje kapsamında "Huysuz İhtiyar Hayvan" ve “Çevre Aktivistleri Derneği” paydaş olarak seçildi ve derneğin mama üretim ve dağıtım sürecine yardımcı olundu.

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Oğul mentorluğunda gerçekleşen “İlham Veren Bilim Kadınları” projesi, Türk bilim kadınlarının hikayelerini paylaşarak kadınların eşitlik mücadelesine yönelik bir farkındalık oluşturmayı hedefledi. Kadın çalışanların ağırlıklı olduğu Ebelik ve Hemşirelik gibi alanlarda çoğunluğun dönüştürücü gücünü kullanarak farkındalık yaratmaya çalışan öğrenciler, “Ebelik Öğrenci Kulübü”’nün de desteği ile hazırladıkları afişleri ve el kitapçıklarını açtıkları stantta Üniversitemizde sergiledi.

Dr. Öğr. Üyesi Hazar Altınbaş danışmanlığında gerçekleştirilen "Finansal Okuryazarlık" projesi kapsamında lise öğrencilerine, Fenerbahçe Üniversitesi öğrencileri tarafından finansal okuryazarlık ve uluslararası ticaretin felsefesi alanlarında eğitimler verildi.

Öğr Gör. Safiye Tekkeli önderliğinde gerçekleşen "Patili Dostlar" projesi, okul yemekhanelerinde arta kalan yemeklerin hayvan barınaklarındaki evsiz hayvanlara iletilmesi adına gerçekleştirildi. Proje kapsamında MBA Okulları Ataşehir Kampüsü paydaş olarak seçildi ve okul yemekhanesinde kalan yemekler mama kaplarına aktarılarak Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki evsiz hayvanlara dağıtıldı.

Habere Ait Görseller

Dünya üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 yılında geliştirilen ‘’THE Impact’’ sıralama sisteminde geçtiğimiz yıl yer almaya başlayan üniversitemiz, bu yıl da yeni kategorilerde sıralamaya girme

Zenica Üniversitesi İle İkili İş Birliği Protokolü İmzalandı!

Fenerbahçe Üniversitesi Mobilya İhale İlanı

01 Temmuz - 05 Temmuz Radyo FBÜ Yayın Akışı

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvuran Adayların Değerlendirme Sonuçları