İnovasyon, Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

Merkez Hakkında

Fenerbahçe Üniversitesi İnovasyon, Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi (FİTTEM),  üniversitedeki tüm araştırmacılar ve öğrencilerle birlikte, patent süreci ve olası lisanslama fırsatları için yeni projeler hazırlamak için çalışmaktadır. FİTTEM, ileri düzeyde araştırma ve inovasyonu ticari pazara aktarmaya, gelir elde etmeye ve ekonomiyi çeşitlendirmeye odaklanmaktır.

Merkezimiz, yeni fikirlerin, keşiflerin ve inovasyonların özel ve kamu sektörlerine geçişini yönlendirmek için pazarlama, patent araştırması ve lisanslama alanlarında işbirlikçi ekiplerde çalışan, uzmanlık geçmişine sahip bilgili ve profesyonel bir kadroya sahiptir.

Araştırma

Hibe Projeleri Geliştirme

FİTTEM, Hibe Projeleri Geliştirme Birimi araştırmacılara aşağıdaki konularda destek sunmaktadır:

• Ulusal ve uluslara arası projelere hibe veren organizasyonların izlenip, araştırmacılara çeşitli duyurular ve etkinlikler ile bilgilendirme çalışmaları.
  • Üniversite’deki araştırmacıların Ulusal ve/veya Uluslararası hibe projelerine katılımının arttırılması.
  • Mevcut yürütülmekte olan projelere idari ve danışmanlık destekleri verilmesi
  • Proje yazım desteği verilmesi.
  • Ulusal ve uluslararası ortaklıkların kurulumu ile araştırmacılara paydaşlar bulunması.

Üniversite Sanayi İşbirliği

FİTTEM, Üniversite Sanayi İşbirliği birimi araştırmacılara aşağıdaki konularda destek sunmaktadır:

• Üniversitedeki araştırmacıların yetkinliklerini bir havuzda derleyip, bu yetkinlik havuzuna uygun sektörde faaliyet gösteren firmalar ile görüşerek proje fikirleri oluşturma.
  • Araştırmacı yetkinliğine göre hedef sektör ve firma yönlendirmesi.
  • Akademisyen ve sektör temsilcilerinin bir araya getirildiği toplantılar düzenlenmesi.
  • Firmalarının yüksek ARGE faaliyetlerinde gereksinim duyduğu laboratuvar ortamı ve ekipmanlarını, Üniversitede sunulan laboratuvarlar hizmetleri ile karşılanmasını sağlamak.

Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi

FİTTEM, Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi birimi araştırmacılara aşağıdaki konularda destek sunmaktadır:

• Patentlenebilirlik değerlendirmesi
  • Ticarileşme potansiyel analizi