Ergoterapi Bölümü Sık Sorulan Sorular

1. Ergoterapi nedir?

Ergoterapi, bireylerin yaşamları boyunca günlük yaşam aktivitelerine katılımlarını geliştirmeyi ve sürdürmeyi amaçlayan ve bu doğrultuda bireylerin, toplulukların ve toplumların sağlığı ve refahını geliştirmeyi hedef edinmiş uluslararası alanda tanınan bir sağlık mesleğidir.

1. Ergoterapist kimdir?

Ergoterapistler, her yaştan ve tanı grubundan birey ile toplumsal hayata ve günlük yaşam aktivitelerine katılım becerilerini artırmak amacıyla çeşitli müdahale yöntemleri uygulayan sağlık çalışanlarıdır.

1. Ergoterapistler nerelerde istihdam edilir?

Ergoterapistler hastanelerde, kliniklerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, okullarda, üniversitelerde, ev bakımı programlarında, toplum sağlığı merkezlerinde, huzurevlerinde, gündüz bakım evlerinde, fabrikalarda, endüstriyel kurumlarda ve daha birçok alanda çalışabilmektedir.

1. Ergoterapistler kimlere destek olur?

Fiziksel, duyusal, kognitif, mental vb. problemi olan her yaştan bireye günlük yaşam aktivitelerinde bağımsız olabilmeleri konusunda destek olur.

1. Ergoterapi Bölümünün öğrenim süresi kaç yıldır?

Öğrenim süresi 4 yıldır.

1. Ergoterapi Bölümü ders içerikleri neleri kapsar?

Temel tıp bilimleri dersleri, YÖK zorunlu ortak dersleri, Ergoterapi Bölümüne yönelik teorik ve uygulamalı dersler, saha çalışmaları ve klinik ağırlıklı mesleki uygulamaları kapsamaktadır.

1. Ergoterapi Bölümünde zorunlu mesleki uygulama (staj) var mı?

Bölümümüzde 4. ve 6. yarıyıl sonunda yaz döneminde zorunlu mesleki uygulama ve 7. ve 8. yarıyılları kapsayan mesleki uygulama bulunmaktadır.

FBÜ Ergoterapi Bölümü öğrencileri, mesleki uygulama staj derslerini Medicana Sağlık Grubu Hastanelerinde, gelişmiş ve modern bir hastane ortamında yapma şansına sahiptir. Ek olarak öğrencilerimizin diğer kamu hastaneleri, sağlık merkezleri, okullar, huzur evleri gibi alanlarda da uygulama yapma fırsatı bulunmaktadır.

1. Yurtiçi-yurtdışı öğrenci değişim programları olanağı var mı?

Üniversitemiz değişim programları kapsamında farklı il ve ülkelerdeki üniversiteler ile anlaşma aşamasındadır.

1. Ergoterapi Bölümünüzde lisansüstü eğitim programı var mı?

Üniversitemiz bünyesinde Ergoterapi lisansüstü eğitim programları oluşturulması planlanmaktadır.

1. Ergoterapi Bölümünüzde kurumlar arası yatay geçiş imkânı var mıdır? Şartları nelerdir?

Bölümümüzde kurumlar arası yatay geçişi imkânı bulunmaktadır. Koşullar üniversitemiz yatay geçiş yönergesinde açıkça belirtilmiştir.

1. Çift Anadal ve Yan Dal nedir? Koşulları nelerdir?

Çift Anadal; başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. Yandal; bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yandal sertifikası) alabilmelerini sağlayan programdır. Fakültemiz bölümlerindeki Çift Anadal ve yandal programlarına her yarıyılda ilan edilen kontenjanlar ve başvuru koşulları dahilinde öğrenci kabul edilmektedir.

12. Öğrenciler mezuniyetten sonra hemen işe başlayabiliyorlar mı yoksa bir sınavdan geçmek zorundalar mı? (Örneğin sertifika almak vb gibi).

Mezun ergoterapistler hemen işe başlayabilirler. İşe başlamak için sertifikalı olma zorunlulukları bulunmamaktadır.