Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Sık Sorulan Sorular

1. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü’nün amacı nedir?

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü sağlamış olduğu nitelikli eğitim ile alanında uzman, analiz yeteneği gelişmiş, disiplinler arası ve küresel bakış açısıyla finans dünyasının ihtiyaç ve beklentilerine uygun çözümler sunabilen, Türkiye’de ve uluslararası piyasalarda bu alanda duyulan işgücü ihtiyacını karşılayabilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Alanlarında uzman akademik kadrosu ve çağdaş müfredat ve ders içerikleriyle Fenerbahçe Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü sektöre nitelikli elemanlar kazandırmayı hedeflemektedir.

1. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü hangi fakülte bünyesinde yer almakta ve kaç yıllık bir öğretim sunmaktadır?

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan bir bölümdür, öğretim süresi 4 yıldır ve öğrenim dili İngilizcedir.

1. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü hangi puan türünden öğrenci alıyor? Bölümle ilgili kontenjan bilgileri nelerdir?

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ nın Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir. Bölümün 40 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanın 34’ü %50, 6’sı ise %100 bursludur.

1. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü’nü kimler tercih etmelidir?

Dikkatli, ayrıntıları fark edebilen, sayısal ve analitik düşünme yeteneğine sahip, ekip çalışmasında aktif rol oynayabilen, kendisini sürekli geliştiren, yeniliklere açık, finansal konulara ilgi duyan ve dünyadaki finansal gelişmeleri yakından takip etmeyi seven bireyler bu bölümü tercih edebilirler.

1. Bu bölümden mezun olan öğrenciler hangi alanlarda çalışabilir?

Fenerbahçe Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü mezunları ulusal ve uluslararası şirketlerde, tüm finansal kuruluşlarda, kamu kuruluşlarında, düzenleyici kurumlarda ve danışmanlık firmalarında istihdam edilebilmektedirler.

1. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü ders programı kapsamında hangi dersler ağırlıklı olarak yer almaktadır?

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü finans alanında güncel konuları kapsayan temel derslerden oluşmaktadır. Ayrıca, bölüm kapsamında yer alan geniş alan seçmeli ve tematik seçmeli dersler havuzu sayesinde öğrenciler ilgi ve yeteneklerine göre ders seçme olanağına sahiptir. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü müfredatına;

https://ois.fbu.edu.tr/bilgipaketi/eobsakts/ogrenimprogrami/program_kodu/0102001/menu_id/p_31/tip/L/ln/tr/submenuheader/2 sitesinden ulaşabilirsiniz.

1. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü’nün burs olanakları nelerdir?

Fenerbahçe Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencileri, YKS sonuçlarına göre lisans düzeyinde 4 yıl devam edecek şekilde %50 ve %100 burs olanaklarından yararlanabilmektedir.

Ayrıca öğrencilere, Tercih Destek Bursu, Engelli Öğrenci Bursları, Şehit ve Gazi Çocukları Bursları, Eğitimciler ile Eş ve Çocukları Bursu, Çalışan Eş ve Çocukları Bursu, Üniversitede Kayıtlı Kardeş Bursu, Fenerbahçe Koleji ve MBA Koleji Mezunları Bursu gibi burs imkanları da sunulmaktadır. Burslar hakkında daha detaylı bilgi edinmek için https://aday.fbu.edu.tr/bilgi/19/burslar sitesini ziyaret edebilirsiniz.

1. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü hangi bölümler ile Çift Anadal yapabilir?

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencileri, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin farklı bölümleri ile Çift Anadal yapabilir.

Çift Anadal konusuyla ilgili işlemler “Fenerbahçe Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi” çerçevesinde yapılır. Fenerbahçe Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi’ne https://www.fbu.edu.tr/fbuhakkinda/19/yonergeler sitesinden ulaşabilirsiniz.

1. Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencisi yandal programına başvurabilir mi?

Yan Dal Programı, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yandal sertifikası) alabilmelerini sağlayan programı ifade eder.

Yandal konusuyla ilgili işlemler “Fenerbahçe Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi” çerçevesinde yapılır. Fenerbahçe Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Programı Yönergesi’ne https://www.fbu.edu.tr/fbuhakkinda/19/yonergeler sitesinden ulaşabilirsiniz.

1.   Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü’nün zorunlu stajı var mıdır?

Fenerbahçe Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü’nde staj zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak öğrencilerin finans sektöründe faaliyet gösteren firmalarda staj yapmaları desteklenmektedir.

1.   Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencileri Erasmus programından faydalanabilir mi?

Fenerbahçe Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü öğrencileri Erasmus değişim programından faydalanabilmektedir. Erasmus programı hakkında detaylı bilgi için https://www.fbu.edu.tr/ogrenciler/316/uluslararasi-Is-birlikleri-ve-degisim-programlari?dil=tr sayfasını inceleyebilirsiniz.