Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Sık Sorulan Sorular

Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne ve Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’ne girmenin avantajları nelerdir?

Üniversitemiz spor ve sağlık alanında çok güçlü bir kurum olduğu için, Spor Bilimleri Fakültesi de kendi alanında geniş imkanları olan ve yenilikçi bir fakülte olma özelliğini taşımaktadır.

Spor Bilimleri Fakültesi, güçlü, çok disiplinli ve köklü akademik kadrosuyla, Fenerbahçe Spor Kulübü ile Medicana Sağlık Kuruluşu ve paydaşları olan kurum/kuruluşlarla etkili bir iletişime sahiptir. Bu bağlar, öğrencilere üniversitedeki eğitim-öğretimin ötesinde, işyerinde eğitim, uygulama ve stajlar olarak katkı sağlamaktadır.

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’nde iki yıllık temel spor eğitiminden sonra öğrenciler belirlenen modül programlardan birini seçerek sporun ilgi duyduğu alanında uzmanlaşmaya sahip olacak ve seçtikleri bir spor dalından Spor Genel Müdürlüğü mevzuatına göre antrenör belgesi almaya hak kazanacaklardır.

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’ne öğrenci olarak kabul edilmek için neler gereklidir?

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü merkezi yerleştirme ile eşit ağırlık (EA) puan türünden öğrenci alımı yapmaktadır. Ayrıca tercihlerinizde Fenerbahçe Üniversitesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’nü ilk 3 tercih sıranıza yazmanız durumunda %25 tercih bursu kazanma hakkına sahip olacaksınız.

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’nde burs kazanmak için neler gereklidir?

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’ne YÖK tarafından verilen bölüm kontenjanının %15’i oranında %100 burslu öğrenci alınmaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Milli Sporcu Bursu: Milli Sporcu Bursu başvuru koşullarına Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait aşağıda yer alan ilgili linkten ulaşabilirsiniz.

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’nden mezun olacak öğrenciler hangi alanlarda iş bulabilir ve çalışabilirler

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü mezunları; Devlet ve özel sektör dahil birçok kurum ve kuruluşlarda, spor federasyonları, spor kulüpleri, fitness merkezleri ve rekreatif faaliyetlerde bulunan birimlerde spor analisti, Fiziksel Aktivite ve Rekreasyon Lideri, Koruyucu Egzersiz ve Sahaya Dönüş Koçu, Yaşam koçu, Kapsayıcı Fiziksel Aktivite uzmanı ve antrenör olarak iş bulabilir ve çalışabilirler.

Spor Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor bilimleri Bölümü’nün eğitim-öğretim yapısı ne şekildedir?

Bölüm öğrencileri ilk iki yıl Antrenörlük Eğitimi Bölümü ile paralel bir temel eğitim süreci geçirdikten sonra 3. ve 4. sınıfta Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümüne özgü modüler eğitim yapısıyla eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir. Ayrıca öğrenciler yönelmek istedikleri alana göre yardımcı uzmanlık (Basketbol, Voleybol, Futbol, Yüzme vb.) dersleri seçebilmektedir. Öğrenciler üçüncü ve dördüncü sınıfta, uzmanlaşmak istedikleri modülün derslerini alarak istedikleri alanlarda eğitimi (Spor Analistliği, Fiziksel Aktivite ve Rekreasyon Liderliği, Koruyucu Egzersiz ve Sahaya Dönüş Koçluğu, Yaşam Koçluğu ve Kapsayıcı Fiziksel Aktivite) seçebilmektedir.

Spor Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü öğrencileri hangi dersleri görmektedir?

Bu bölümün müfredatında Antrenman Bilgisi, Anatomi, Fizyoloji, Motor Gelişim, Motor Öğrenme, Spor Yaralanmaları ve Korunma Yöntemleri, Antrenman Biliminde Testler gibi ana derslerin yansıra Takım Sporları, Bireysel Sporlar, Su Sporları, Raket Sporları ve Mücadele Sporları kapsamında birçok farklı branşta kuramsal ve uygulamalı dersler bulunmakta, 3. Sınıftan itibaren uzmanlaşmak istedikleri alana yönelik modüllerden (Spor Analistliği, Fiziksel Aktivite ve Rekreasyon Liderliği, Koruyucu Egzersiz ve Sahaya Dönüş Koçluğu, Yaşam Koçluğu ve Kapsayıcı Fiziksel Aktivite), Antrenman ve Müsabaka Gözlemi, Serbest Zaman ve Rekreasyon Yönetimi, Spora Dönüş Egzersizleri gibi modüllere yönelik dersler yer almaktadır.

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümünden mezun olunca hangi belgelere sahip oluruz?

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü, üniversite eğitimi boyunca öğrencinin pek çok sertifika ve uzmanlık belgesi almasını destekleyecek şekilde yapılandırılmıştır. Seçtiğiniz seçmeli spor dalında bir dönem ders almanız durumunda ise tercih edeceğiniz yalnızca bir spor dalında yardımcı antrenörlük belgesi (I. Kademe) almaya hak kazanırsınız.

Spor Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü öğrencileri çift dal ve yan dal imkanına sahip midir?

Egzersiz ve Spor Bilimleri Öğrencileri, Çift Ana Dal ve Yan Dal yapma koşullarını sağladıkları sürece Fenerbahçe Üniversitesi’nin farklı fakültelerindeki tüm bölümlerde çift dal veya yan dal eğitimi alma imkanına sahiptirler.

Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci değişim programlarına sahip midir?

Üniversitemiz Erasmus öğrenci değişim programına akredite olma sürecinde bir kurumdur. Öğrenciler ikinci sınıfa geldiklerinde bu programa başvuru yapabileceklerdir. Aynı zamanda fakülte, yurtiçi ve yurt dışı staj olanaklarında da öğrencilerine destek olmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde staj yapma ve mezuniyet sonrası iş bulabilme imkanları var mıdır?

Öğrencilerimiz eğitim yaşantıları boyunca uygulamalı derslerinin büyük bir bölümünü FBSK saha ve tesislerinde yapmaktadır. Ayrıca FBSK belli alanlarda öğrencilerimize staj imkânı vermektedir. FBSK ihtiyaç duyduğu eleman alımlarında ise tercihlerinde öncelikle uzmanlık derecelerine göre mezunlarımıza yer verebileceklerdir.