Ağız ve Diş Sağlığı Programı Sık Sorulan Sorular

Ağız ve Diş Sağlığı Programı Nedir? Neden Okumalıyım?

Diş hekimliği hizmeti verilen muayenehane, poliklinik, üniversite, özel hastane ya da devlet hastanelerinde istihdam edilmek üzere diş hekimi yardımcısı, ağız ve diş sağlığı teknikeri unvanıyla mezun veren bir bölümdür. Mezuniyet sonrası iş olanağı en fazla olan bölümlerden biridir. Ayrıca diş depoları ve implant firmaları gibi diş hekimliği sektörlerinde de çalışma olanağı vardır. İstihdam sorunu yaşanmayan bölümlerden biridir.

Ağız ve Diş Sağlığı Programını Neden Fenerbahçe Üniversitesi’nde Okumalıyım?

Programın amacı, kamu ve özel sektörde tercih edilen saygın, nitelikli ağız ve diş sağlığı alanında uluslararası bilgi seviyesine ulaşmış mezunlar yetiştirmektir. Ders içerikleri bu amaç doğrultusunda hazırlanmış olup “Mesleki İngilizce” gibi derslerle de mezun olduktan sonra uluslararası hizmet verebilmelerine katkı sağlanmaya çalışılmaktadır. Programda uygulamaya dayalı eğitim verilmektedir. Bu eğitimler yüksekokula ait laboratuvarların yanı sıra anlaşmalı sağlık kurum ve kuruluşlarında verilebilmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Programı Mezunları Ne İş Yapar? İş İmkânları Nelerdir?

Ağız ve diş sağlığı teknikeri hasta muayenesinde diş hekimine yardımcı olan, tedavi malzemelerinin hazırlanması ve kullanıma hazır halde tutulmasını sağlayan sağlık teknikeridir. Diş hekimi için çalışma ortamını hazırlamakta, hastayı kabul etmekte, tedavisi sırasında ve sonrasında hekime ve hastaya yardımcı olmaktadır.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri” unvanı ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde, diş klinikleri ve muayenehanelerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş depoları ile implant firmalarında görev alabilmektedir. Ayrıca devlet hastaneleri ve ADSM’lere yapılan atamalarda çok fazla ağız ve diş sağlığı teknikeri alımı yapılmaktadır. Devlet kadrosunda memur statüsünde çalışabilmeleri için iki senede bir yapılan önlisans KPSS oturumuna katılmak ve yeterli puanı almak gerekmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Programı Dikey Geçiş Bölümleri

2 yıllık Ağız ve diş Sağlığı programını başarı ile bitirmiş mezunlar DGS sınavında başarılı olmak kaydıyla Sağlık Eğitimi Lisans programına geçerek lisans mezunu olabilmektedirler.

DGS sınavı ile aşağıdaki programlara dikey geçiş yapılabilmektedirler.

1. Acil Yardım ve Afet Yönetimi
2.
Hemşirelik
3. Sosyal Hizmet
4. Sağlık Yönetimi

Ağız ve Diş Sağlığı Programında Hangi Dersler Var?

Dental terminoloji; İngilizce I; Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi I; ağız ve diş sağlığında klinik çalışmalarda yardımcılık I; temel mikrobiyoloji ve asepsi; ağız ve diş anatomisi; Türk dili I; bölüm seçmeli; bilişim teknolojileri; sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri; İngilizce II; Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi II; ağız ve diş sağlığında klinik çalışmalarda yardımcılık II; ağız ve diş sağlığında madde ve araç bilgisi I; Türk dili II; ağız ve diş sağlığında klinik çalışmalarda yardımcılık III; periodontoloji, cerrahi ve implantoloji uygulamalarında yardımcılık; mesleki İngilizce; tıbbi ilk yardım; ağız ve diş sağlığında klinik çalışmalarda yardımcılık IV; muayenehane yönetimi; diş tedavileri için genel anestezi ve sedasyon uygulamalarında yardımcılık, ağız ve diş sağlığında madde ve araç bilgisi II gibi teorik ve uygulamalı derslerin yanısıra zorunlu yaz stajı da bulunmaktadır.

Ağız ve Diş Sağlığı Programının Puan Türü nedir ?

Ağız ve Diş Sağlığı programına TYT puan türü ile girilmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Programının Eğitim Dili nedir ?

Ağız ve Diş Sağlığı programının eğitim dili Türkçe’dir.

Ağız ve Diş Sağlığı Programının Eğitim Türü nedir ?

Ağız ve Diş Sağlığı programının eğitim türü örgün eğitimdir.

Ağız ve Diş Sağlığı Programının Eğitim Süresi ne kadardır ?

Ağız ve Diş Sağlığı programının eğitim süresi 2 yıldır.