Eczane Hizmetleri Programı Sık Sorulan Sorular

1- Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı amacı nedir?

Eczacılık Hizmetleri Programının amacı, eğitimde kaliteyi hedefleyen kadrosu ile eczane, hastane, medikal ve ilaç sektörü, ecza depoları gibi Eczacılık mesleği ile ilgili tüm alanlarda hizmet vermek üzere gerekli altyapıya sahip, sağlık alanında donanımlı “Eczacı Teknikeri” olarak ara eleman yetiştirmektir.

2- Neden Eczane Hizmetleri Ön lisans Programı?

Eczacı Teknikeri; toplum sağlığı hizmeti sunan Eczane ve hastane eczacılığında Eczacı gözetimi altında reçetelerdeki ilaçların hazırlanarak doğru bir şekilde sunulmasını sağlayan, eczane kayıtlarının tutulmasında ve hastalarla iletişimin sağlanmasında, “eczacıya yardımcı” olan sağlık personelidir. Ayrıca, medikal ve ilaç sektöründe üretimin kalite kontrol, kalite güvence, AR-GE alanlarında ara eleman olması düşünülerek eğitim alan personeldir.  Ecza depolarında ise; bitmiş ürün olan ilacı, depolama süreçlerinde ecza deposu “mesul müdürü olan “eczacıya yardımcı” olan personeldir.

3-Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı eğitim süresi kaç yıldır?

Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı eğitim süresi 2 yıldır.

4- Fenerbahçe Üniversitesi Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı eğitim dili nedir?

Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı eğitim dili Türkçedir.

5- Zorunlu staj var mı?

20 iş günü zorunlu stajı bulunmaktadır.

6- Fenerbahçe Üniversitesi Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı uygulamalı derslerde

yeterli alt yapıya sahip midir?

Uygulamalı dersler; Fenerbahçe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Uygulama Eczanesi ve Medicana Sağlık Grubu Hastanelerinin eczanelerinde yapılacaktır.

7- Programda kazanılan derece nedir?

Öğrenciler eğitim-öğretim sürecince tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra “Eczane Hizmetleri” alanında Ön Lisans derecesi ile mezun olurlar.

8- Kazanılan Derecenin Gereklilikleri

Öğrencilerin mezun olabilmesi için dört yarıyılda toplam 120 AKTS kredisini başarı ile tamamlamış ve 4’lük sisteme göre en az 2,00 genel akademik ortalama elde etmiş, 20 iş günü stajını tamamlamış olması gerekmektedir.

9- Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı mezunu hangi alanlarda çalışabilir?

Mezunlar; eczanelerde, kamu ve özel hastanelerde, ecza depoları, medikal sektör ve ilaç endüstrisi de dâhil olmak üzere çeşitli alanlardaki iş yerlerinde eğitimli, bilişim ve iletişim teknolojilerinin kullanılabilen Eczacı Teknikeri olarak çalışabilmektedirler.

10- Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı hangi bölümler ile Dikey eğitim yapabilir?

Eczane Hizmetleri bölümünü bitiren ön lisans mezunları; Biyokimya, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.

11- Fenerbahçe Üniversitesi Eczane Hizmetleri Ön Lisans Programı farkı nedir?

Güçlü akademik kadrosu, donanımlı alt yapısı ile yürütülecek olan uygulamalı dersleri ve Medicana güvencesi ile sağlanan staj uygulamaları Fenerbahçe Üniversitesi “Eczane  Hizmetleri Ön Lisans Programı”nın en önemli farklılıklarıdır.

Ankara, Konya, Sivas, Bursa ve Samsun’da  hizmet veren  Medicana Sağlık Grubu ile işbirliği içinde olan Fenerbahçe Üniversitesi’nde kurulan Fenerbahçe Üniversitesi “Eczacılık Hizmetleri Programı”  mezunları eczane, hastane, medikal ve ilaç sektörü, ecza depoları gibi Eczacılık mesleği ile ilgili tüm alanlarda hizmet vermek üzere yardımcı eleman olarak tercih edileceklerdir. Ayrıca, Medicana Sağlık grubunda da staj ve  iş imkanı sağlanacaktır.

12- Kayıt Kabul Koşulları

Programa kayıt yaptırabilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda belirlenen taban puanı alarak başarılı olmak gerekir. Yurt içi veya dışında eşdeğer bir programda öğrenim gören bir öğrenci, üniversite tarafından kontenjan açıldığı takdirde yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrenci kabulü, başvuruda bulunan öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesi sonucu gerçekleşir.