Akademik

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı Sık Sorulan Sorular

1. Patoloji Laboratuvar Teknikleri nedir?

Patoloji Laboratuvar Teknikleri doku ve vücut sıvılarının mikroskobik incelemeye hazır hale getirilmesini sağlayan ve patoloji uzmanı ile iş birliği içerisinde çalışan yardımcı sağlık personeli yetiştiren bir programdır.

1. Neden Patoloji Laboratuvar Teknikleri?

Artan talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda, sağlık sektörünün büyümesiyle birlikte hastalıkların tanı ve tedavisinde patolojik analizlerin önemi de artmaktadır. Patoloji Laboratuvar Teknikerleri bu doğrultuda artan yardımcı sağlık personeli ihtiyacının karşılanması için aranan elamanlar olacaktır.

1. Bu bölümü kimler tercih etmelidir?

Yeniliklere açık, problem çözme yeteneğine sahip, el-göz koordinasyonunu iyi kullanabilen, ekip çalışmasına yatkın bireyler bu programı tercih edebilirler.

1. Patoloji Laboratuvar Teknikeri hangi alanlarda çalışabilir?

Patoloji Laboratuvar Teknikleri programından mezun olan öğrenciler Patoloji Laboratuvar Teknikeri unvanını alarak devlet hastaneleri, özel hastaneler ve Adli Tıp Kurumu patoloji laboratuvarlarında, özel patoloji ve sitoloji laboratuvarlarında, üniversite hastanelerinin patoloji, moleküler patoloji, histoloji ve sitoloji laboratuvarlarında, veterinerlikle ilgili patoloji laboratuvarlarında ve patoloji laboratuvarlarına malzeme temin eden medikal firmalarda çalışabilirler.

1. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı eğitim süresi kaç yıldır?

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı eğitim süresi 2 yıldır.

1. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı ders planı hangi dersleri içermektedir?

İlk dönem Temel Bilimler derslerini içerir. İkinci, üçüncü ve dördüncü dönemlerde uygulama ağırlıklı mesleki derslerin yoğunlaştığı bir program mevcuttur. Öğrenciler uygulama ağırlıklı dersler sayesinde bol pratik yapma imkânı bularak mesleki yaşamlarına yönelik tecrübe kazanırlar.

1. Patoloji Laboratuvar Teknikleri hangi Programlar ile Çift Anadal yapabilir?

Öğrencilerimiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bünyesindeki tüm programlar ile ÇAP yapma imkanına sahiptirler.

1. Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programına nasıl girerim?

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı TYT puan türü ile öğrenci almaktadır.

1. Dikey Geçiş Sınavı ile hangi lisans programlarına geçiş yapabilirim?

Öğrencilerimiz DGS ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik, Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Sağlık Yönetimi lisans programlarına geçiş yapabilirler.

1. Fenerbahçe Üniversitesi Patoloji Laboratuvar Tekniklerinin farkı nedir?

Programımız yeni teknoloji ve teknikleri uygulayabilecek yeterliliğe ve problem çözme yeteneğine sahip patoloji laboratuvar teknikeri yetiştirmektedir. Uygulama ağırlıklı ders planı sayesinde öğrencilerimiz kariyerlerine yönelik tecrübe kazanırlar.

1. Zorunlu staj var mı?

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencilerinin 20 iş günü süreli bir adet zorunlu stajları vardır.

1. Fenerbahçe Üniversitesi Patoloji Laboratuvar Tekniklerini Programının eğitim dili nedir?

Patoloji Laboratuvar Tekniklerini Programının eğitim dili Türkçedir.

1. Fenerbahçe Üniversitesi Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı uygulamalı derslerde yeterli alt yapıya sahip midir?

Uygulamalı derslerin tümü donanımlı laboratuvarlarda aktif olarak yapılmaktadır.