Akademik

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Sık Sorulan Sorular

1- Tıbbi laboratuvar teknikerliği nedir?

Tıbbi laboratuvar teknikerliği, hastaların hastalıklarının tanımlanması ve tedavi sürecine destek olmak için hekimlerin istedikleri tetkikleri, doğru ve güvenli olarak yaparak kaliteli hizmet verebilecek sağlık profesyonelidir.

2- Tıbbi laboratuvar teknikleri mezunları nerelerde çalışabilirler?

Bu programdan mezun olanlar sağlık alanında kamu ve özel hastanelerde, özel laboratuvarlar, hıfzıssıhha merkezlerinde, dispanser, sağlık ocağı, toplum sağlığı merkezi, aile hekimliği ve tüp bebek merkezlerinde çalışabilirler. Ek olarak ilaç firmalarında ve gıda sektöründe araştırma laboratuvarlarında, üniversitelerin AR-GE laboratuvarlarında laboratuvar teknikeri olarak görev alabilirler.

Mezun olan öğrenciler, çalıştıkları yerlerde başarı sergilediklerinde laboratuvar sorumlu teknikeri olabilmekir, tıbbi cihaz alanında da ürün ve satış sorumluluğundan ürün ve satış müdürlüğüne kadar değişen pozisyonlarda çalışabilmektedirler.

3- DGS ile geçilebilecek bölümler nelerdir?

Programdan mezun olanlar dikey geçiş sınavına girerek biyoloji, biyomühendislik, hemşirelik, moleküler biyoloji ve genetik bölümlerinde lisans eğitimlerini 4 yıla tamamlayabilirler.

4- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının eğitim süresi kaç yıldır?

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının eğitim süresi 2 yıldır.

5- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programında hangi programlarla Çift Anadal yapabilir?

Öğrencilerimiz Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun bütün programlarında ÇAP yapabilir.

6- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı mezuniyeti sonrasında alınan diploma nedir?

Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimize " Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Önlisans Diploması" verilmektedir.

7- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programında zorunlu staj var mıdır?

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programında öğrencilerin 20 iş günlük zorunlu staj yapması gerekmektedir.

8- Programınızın staj imkanları nasıl?

Program öğrencilerimiz Fenerbahçe Üniversitesi-Medicana Hastaneleri iş birliği sayesinde zorulu stajlarını Medicana Hastaneleri’nde yapabilmektedirler.

9- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programının yerleştirme puan türü nedir?

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı TYT puanıyla öğrenci alımı yapmaktadır.

10- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programının eğitim yeri neresidir?

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programındaki teorik ve pratik dersler Fenerbahçe Üniversitesi’nde yapılırken, öğrencilerimiz stajlarını Medicana Hastaneleri bünyesinde tamamlamaktadırlar.

11- Tıbbi Laboratıvar Teknikleri Programı kapsamında alınan dersler nelerdir?

Laboratuvar pratik dersleri ve temel tıp derslerinin yanında öğrencilerimiz kendilerini alanlarında yetkin hale getirebilecek yoğun bir eğitim programına sahiptirler.