27 Eylül 2024

Uluslararası hakemli indeksli dergi kapsamında yer alan Kent Akademisi (Journal of Urban Academy) Eylül 2024 sayısında Doç. Dr. Hülya SOYDAŞ ÇAKIR'ın 'Kentsel Gelişim Bağlamında Bir Stadyum İncelemesi: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu' adlı araştırma makalesi yayınlandı.

Bu çalışma tarihsel süreç içinde kent kültürü içinde yer alan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu ve çevresinin değişimini ve kentin bir parçası haline dönüşümünü aktarmaktadır. Stadın ve Kadıköy’ün kentsel gelişimi farklı tarihi haritalar üzerinden ve farklı yıllara ait bölgenin uydu fotoğrafları üzerinde yapı yoğunluklarının işaretlenmesi ile analiz edilmektedir. Tarihsel süreç içinde yapının oluşumu, günümüze kadar geçirdiği süreçler, kent yaşamındaki ve kültüründeki yeri, ulaşım koşulları, stadyum kullanım günlerinde sosyal yaşam, kentin değişimine ve biçimlenmesine paralel olarak ekonomik sosyal ve toplumsal boyutları farklı perspektiflerle ele alınmakta ve bir değerlendirme yapılmaktadır.

Makaleye buradan ulaşabilirsiniz: https://doi.org/10.35674/kent.1441016 

Soydaş Çakır, H. (2024). Kentsel Gelişim Bağlamında Bir Stadyum İncelemesi: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, Kent Akademisi Dergisi, 17(5):1786-1809.