Akademik

İç Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Hemşirelik hizmetlerini daha verimli duruma getirmek için planlayıcı, örgütleyici, denetleyici ve geliştirici özelliklere sahip; hemşirelik bakımını sunarken entelektüel ve liderlik becerileri ile donanmış, kaliteli hizmet anlayışı ile bilgi, beceri ve ileri teknolojiyi kullanabilen, kültürel olarak duyarlı, bilimsel gelişmeleri izleyerek mesleki ve akademik alanda sorgulayıcı, araştırıcı nitelikleri taşıyan uzman hemşireler yetiştirmektir.

İç Hastalıkları Hemşireliği tezli yüksek lisans programının hedefleri, öğrencilere bireylerin ve toplumun iç hastalıkları hemşireliği konu alanına giren sağlık sorunlarını çözmede gerekli teorik altyapı ile akademik araştırma deneyimi kazandırmaktır. Program, diyabet tanısı olan, kanser tanısı konmuş, hipertansiyon sorunları bulunan, Myasthenia Gravis ve Koah tanıları bulunan, nörolojik ve hematolojik problemler yaşayan hastaların hemşirelik bakımlarına ilişkin klinik ve akademik çalışmaları içermektedir.

Bilgi için: lisansustu@fbu.edu.tr

Ebru Büyükkıvanç / Enstitü Sekreteri- 0216 910 1907 / 1755

İç Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Başvuru Tarihleri: ……………. - …………………….

Türk Öğrenci Başvuru Paneli

Uluslararası Öğrenci Başvuru Paneli

Başvuru Koşulları

1. Ülkemizdeki üniversitelerin veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki üniversitelerin Hemşirelik Fakültelerinin ya da Sağlık Bilimleri Fakültelerinin 4 yıllık Hemşirelik lisans programlarından, Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik programlarından mezun olup Hemşire Unvanı alanlar Hemşirelik Anabilim Dalı İç Hastalıkları Hemşireliği tezli yüksek lisans programına başvurabilir. Lisans eğitimi Hemşirelik bilim alanı dışında olanlar programa kabul edilemez.
  2. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) son beş yıl içinde Sayısal (SAY) puan türünden en az 55 puandan az olmamak üzere bir puan almak veya YÖK tarafından eş değerliği kabul edilen uluslararası sınavların birinden denk bir puana sahip olmak.
  3. Yurtdışında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların eğitim aldıkları yükseköğretim kurumunun denkliği için YÖK’e başvurarak denklik belgesi almaları gerekir. Denklik belgesi üniversiteye kayıt sırasında sunulmalıdır.

Uluslararası Öğrenci Başvuru Koşulları

2. Yurtdışında öğrenim gören Uluslararası adayların eğitim aldıkları yükseköğretim kurumunun denkliği için YÖK’e başvurarak denklik belgesi almaları gerekir. Denklik belgesi üniversiteye kayıt sırasında sunulmalıdır.
  3. Türkçe eğitim verilen yüksek lisans programlarına başvuruda bulunan yabancı uyrukluların, yurt içindeki veya yurt dışındaki herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitim dili Türkçe olan bir lisans veya lisansüstü programdan mezun olmaları ya da Fenerbahçe Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yunus Emre Enstitüsü veya Türkiye'deki diğer üniversitelerin Türkçe öğretim merkezlerinden biri tarafından yapılan Türkçe yeterlik sınavından en az B2 veya denk puan aldığını gösteren resmî belgeye sahip olması gerekir.

Başvuru Evrakları

Tüm belgeler, Türkçe veya İngilizce dilinde hazırlanmış olmalıdır. Diğer dillerde olan belgelere ek olarak Türkçe veya İngilizce dilinde tercümeleri de sunulmalıdır.

1. Lisans Diploması veya E- Devlet Mezuniyet Belgesi
  2. Transkript (Üniversiteden ıslak imzalı-barkodlu) veya E-Devlet Transkript Belgesi
  3. ALES sınavından Sayısal (SAY) puan türünden en az 55 puan alındığını gösteren Barkodlu Sınav- Sonuç Belgesi veya Eş Değer Sınav- Sonuç Belgesinin Aslı
  4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  5. E-Devlet Askerlik Durum Belgesi
  6. 3 Adet Fotoğraf
  7. Yurtdışı Mezuniyetlerde YÖK Denklik Belgesi

Uluslararası Öğrenci Başvuru Evrakları

1. Lisans Diploması veya Mezuniyet belgesi ve Türkçeye çevrilmiş noter onaylı sureti
  2. Transkript belgesinin aslı ve Türkçeye çevrilmiş noter onaylı sureti
  3. YÖK Denklik Belgesi
  4. Türkçe Dil Belgesi (en az B2 düzeyinde yeterlik belgesi)
  5. Pasaport Fotokopisi
  6. 3 Adet Fotoğraf
  7. İkamet Kimlik Kartı (İkamet Kimlik Kartı olmayanlar için ikamet başvurusunda sağlık sigortası ve 4 adet fotoğraf)

Kabul Koşulları

Hemşirelik Anabilim Dalı

İç Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı (Türk Öğrenciler)

ALES

Mezuniyet Not Ortalaması

Mülakat

%50

%20

%30

Hemşirelik Anabilim Dalı

İç Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı (Uluslararası Öğrenciler)

Mezuniyet Not Ortalaması

Mülakat

%20

%80

Adayların başarı sıralaması kabul koşullarında belirtilen ALES, mezuniyet not ortalaması ve mülakat sonucu dikkate alınarak yapılır. Ancak uluslararası öğrenciler için başarı sıralamasında sadece mezuniyet not ortalaması ve mülakat sonucu dikkate alınır. Asil adayların kaydolmaması durumunda yedek adaylar için aynı işlem uygulanır. Program kontenjanı toplam 15’tir.

Başvuru, Değerlendirme ve Kabul Süreci
Ders Planı ve Mezuniyet Koşulları