İlaç Endüstrisi Eczacılığı: İlaç sektörü, beşerî ve veteriner hekimlikte tedavi edici, koruyucu ve tanı amaçlı olarak kullanılan sentetik, bitkisel, hayvansal ve biyolojik kaynaklı kimyasal maddeleri farmasötik teknolojiye uygun olarak üreterek tedaviye sunan bir sanayi dalıdır. İlaç Endüstrisinde Ruhsatlandırma, Farmakovijilans, Patent, Kalite güvence, Kalite kontrol, AR-GE ve üretim departmanlarında eczacının önemli bir rolü vardır.
Hastane Eczacılığı: Hastane kliniklerinde hekim, hemşire ve eczacıların birlikte çalışmasına önemli ihtiyaç vardır. Tedavi şeklini belirleyen hekimin hasta için önerdiği ilaçların ilaç-ilaç, ilaç-besin etkileşimine göre düzenlenmesi farmakoekonomik ve ilacın hasta uyuncu açısından önemlidir.
TİTCK Eczacılık: İlaç, tıbbi cihaz, geleneksel bitkisel, destek ve ileri tedavi tıbbi ürünleri ile kozmetik ürünlere yönelik düzenleyici, denetleyici, yönlendirici icraatlarla topluma hizmet etmek görevi olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ilaç, tıbbi cihaz, kozmetik, laboratuvar, denetim, biyosidal ve homeopati alanlarında faaliyet yapar. Bu alanlarda, Eczacılık eğitimi alan mezunlar görev alır.
Hastane Eczanesi Eczacılığı: Kamu ve özel hastanelerde yer alan eczanelerde eczacılar görev alır.
Akademide Eczacılık: Eczacılık 5 yıllık eğitim-öğretim gören mezunlar Üniversite lisansüstü doktora programlarına başvurarak alanında Doktor ünvanı alırlar. Eczacılık Fakültelerinde alanında doktora eğitimi alan Eczacılara ihtiyaç bulunmaktadır. Ayrıca, MYO yer alan Eczane Hizmetleri programında Öğr. Gör. olarak Eczane/Hastane Eczanesi Teknikeri yetişmesinde de de önemli bir yere sahiptir.
Ecza Deposu Eczacılığı: İlaç firmaları tarafından üretilen ya da başka firmalardan gelen ilaçlar Ecza Depoların kanalıyla eczanelere dağıtılır. Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunan Ecza depoları eczaneye ürün lazım olduğunda hemen ürün temini yapar. Bunun dışında sağlık kurumlarına da ilaç gönderen bu yerler, bu alanda gelişimini sürdürmektedir. İlaç depolarında çeşitli farmasötik ürünler, aşı, tıbbi cihaz, OTC ürünü, tanı ve teşhis ürünleri, diyet ürünleri gibi birçok ürün yer almaktadır. Bu depoların mesul müdürü eczacıdır.
Toplum Eczacılığı: Mezun eczacılar yasa gereği 1 sene yardımcı eczacılık yaptıktan sonra yasaya bağlı olarak Eczane açma ruhsatı alarak eczane açabilirler.
Eczacılıkta Uzmanlık (EUS): Mezun eczacılar Eczacılıkta Uzmanlık Sınavına girerek ülkemizde yapılan Klinik Eczacılık ve Fitofarmasi alanında Eczacılıkta Uzmanlık alabilirler.