Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler - İngilizce

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerin yerel, ulusal ve uluslararası siyaset, kent diplomasisi, uluslararası ilişkiler ve Avrupa Birliği alanlarında bilimsel çalışmaları ve güncel gelişmeleri analiz edebilecekleri kapsamlı bir eğitim programı sunmaktadır. Siyaset bilimi, siyasî tarih, uluslararası ekonomi, çevre yönetimi, toplumsal cinsiyet, insan hakları ve uluslararası hukuk konuları da bölümün başlıca çalışma alanlarıdır. Alanında uzmanlaşmış güçlü bir kadronun görev yaptığı bölümde ayrıca ülkemizin seçkin üniversitelerinden uzman akademisyenler de ders vermektedir. Mezunlarımız Dışişleri Bakanlığı, kamu kurumları, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve özel sektörde geniş kariyer imkânları elde etmektedir.