Radyo, televizyon ve film sektörü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürekli gelişen bir alan olarak, hem bilimsel hem de sektörel açıdan nitelikli insan kaynağına artan bir şekilde ihtiyaç duymaktadır. İletişim alanı, çok yönlü, çok boyutlu düşünmeyi ve farklı sosyal yapıları gözetecek anlatımlar geliştirmeyi gerektirir. Özellikle radyo, televizyon ve sinema endüstrilerinin faaliyet alanlarının genişlemesi, dijital platformlara uygun içeriklerin üretilmesini ve düzenlenmesini de zorunlu kılmaktadır. Bu zorunluluk, mesleki yeterliliğe sahip, nitelikli yapım ve yayın elemanı ihtiyacının artmasına neden olmaktadır.
Bu kapsamda Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü; farklı disiplinlerle bağlantı kurabilme, alanın ilişkili olduğu kavramları değerlendirebilme, radyo, televizyon ve sinema metinleri üretebilme, görüntüleme ve yayınlama ekipmanlarını kullanabilme gibi çeşitli alanlarda temel bilgi birikimine ve donanımına sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü; sanatsal, toplumsal ve ekonomik gelişmelerle radyo, televizyon ve sinema alanı arasındaki ilişkinin kurulmasına olanak sağlayan bütünleşik bir eğitim planı sunmaktadır. Hem eleştirel hem de yaratıcı düşünceyi teşvik ederek, gelişen ve yöndeşen medyanın ihtiyaç duyduğu içerik üretiminde bulunacak, dünya standartlarını ölçü kabul eder nitelikte eğitim ve istihdama hazır mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda, öğrencileri özgün ve yaratıcı yaklaşımları denemeye, teknik yeterliliklerini ve kavramsal düşünme yeteneklerini geliştirmelerine olanak verecek derslerden oluşan bir program tasarlanmıştır. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, öğrencilerine anadalının yanı sıra çift anadal ve yandal imkanları da sağlamaktadır.
Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte “global köy” kavramına yaklaşan dünya düzeni içerisinde uluslararası öğrenci değişimlerinin yapılabilmesi de büyük önem arz etmektedir. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün; yurtdışındaki üniversitelerle denklik sağlama ve öğrenci değişimini en üst düzeylere taşıma amacı da bulunmaktadır. Dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerin yanı sıra Avrupa Birliği Yüksek Öğretim hibe programı Erasmus+ ile öğrencilerimize Avrupa’daki üniversitelere giderek yurtdışında deneyim kazanma olanakları yaratılmaktadır.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz; televizyon kuruluşları, radyo kuruluşları, sinema kuruluşları, dijital yayın kuruluşları gibi çeşitli alanlarda istihdam olanağına sahip olmakla birlikte istedikleri takdirde yüksek lisans eğitimlerine devam ederek akademik kariyerlerini de geliştirme imkanına sahip olacaklardır.