Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü, günümüz yüksek teknoloji ürünlerinin hızla ortaya çıktığı dönemde öğrencilere çeşitli alanlarda inovasyon yapmaları, girişimde bulunmaları ve uygulamaları için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı elektrik ve magnetizmanın temellerinden, kontrol sistemleri ve haberleşme ağları gibi ileri konulara kadar geniş bir yelpazede konu işler. Ders içi uygulamalar, laboratuvar çalışmaları ve mühendislik projeleri sayesinde öğrenciler, başarılı birer mühendis olmak için ihtiyaç duydukları teorik temeli ve pratik deneyimi kazanırlar.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği diplomasına sahip mezunlar, sahip oldukları çok yönlü beceri seti nedeniyle çeşitli farklı sektörler tarafından istihdam edilebilmektedir. Elektrik üretimi ve iletimi, tüketici elektroniği, telekomünikasyon, otomotiv mühendisliği gibi birçok sektörde kariyer imkânı bulabilirler. Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü, öğrencileri karmaşık problemleri çözme, eleştirel düşünme ve sürekli değişen teknolojik ortamın gerekliliklerine uyum sağlama yeteneklerini geliştirerek geleceğe hazırlar.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz, İngilizce hazırlık sınıfından sonra ilk iki yıl temel mühendislik derslerinin yanı sıra Elektrik Elektronik Mühendisliğinin temelini teşkil eden teorik ve pratik altyapıyı sağlayan dersleri de alırlar. Üçüncü sınıftan başlayarak öğrencinin yönelimine göre seçeceği derslerle bu alanda bilgi ve becerileri zenginleşir. Zorunlu staj ve bitirme projesi ile, edinilen bilginin uygulanarak anlamlı hale getirilmesi sağlanır. Eğitim programı, global ölçekte kabul gören düzenleyici kuruluşların standartlarına uygun, sektörün dinamik yapısına uyum sağlayabilecek kabiliyete sahip, güncel teknolojiyi kapsayan yapıdadır. Öğrencilerimiz Çift Anadal ve Yandal programları ile ilgi duydukları başka bir bölümün daha öğrencisi olma fırsatına da sahiptir. Erasmus+ işbirlikleri ile bir çok avrupa ülkesinde belirli sürelerde eğitim görebilmektedir.
Matematik ve fizik konularına meraklı, savunma sanayi, endüstriyel ürünler, otomasyon, haberleşme teknolojileri ve enerji sistemleri gibi alanlara ilgi duyan gençlerimiz bu bölümü okumaktan keyif alacak ve gelecekteki kariyerlerinde başarılı olacaklardır.