Endüstri Mühendisliği, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimlerin bilgi ve becerilerinin temeline dayanan; üretim / hizmet sektörlerinde ve tedarik zincirlerinde tasarım, planlama, organizasyon, bütünleşme, kontrol ve sürekli iyileştirme sağlamayı amaçlayan multidisipliner bir mühendislik dalıdır.
Çağın gereklilikleri ile uyumlu ve insan odaklı olarak hazırlanan ders planı ile öğrencilerimize; bütün sistemi ele alarak sistemin problemlerine etkin ve verimli çözümler geliştirebilme yetkinliği kazandırılmaktadır. Mezunlarımız, bir kurumun organizasyon şemasında yer alan departmanların büyük çoğunluğunda görev alabilecek teknik bilgi ve becerilere sahip olacaklardır. Örneğin; üretim sektöründe (otomotiv, tekstil, gıda, vb.) çalışan bir endüstri mühendisi; üretim planlama ve kontrol, iş etüdü, sistem analizi, ergonomi, operasyon yönetimi, tesis tasarımı, toplam kalite yönetimi, yöneylem araştırmaları, çok kriterli karar verme ve yalın üretim gibi alanlarda görev alabilir. Pazarlama departmanında marka tasarımı ve strateji geliştirme, satış bölümünde ise veri madenciliği vasıtasıyla anlam çıkarabilme yeteneklerine sahiptir. Ayrıca endüstri mühendisleri araştırma-geliştirme alanında da rol almakta, uygulamalı ve deneysel analizler gerçekleştirebilmektedir. Bilişim sektöründe, Endüstri 4.0 ile dijital dönüşüm sürecinde aktif olan endüstri mühendisleri, yazılım ve kodlama kısmına da hakimdir. Bunun yanı sıra iş geliştirme, proje yönetimi, danışmanlık hizmetleri de verebilmektedirler.
Teorik ve uygulamalı derslerin yanı sıra, gerçek vaka analizlerinin incelenmesi, tasarım ve uygulama projeleri, zorunlu stajlar ile öğrencilerimiz Endüstri Mühendisliği mesleğinin gerekliliklerine sahip olacaklardır. Ayrıca değişim programları, Çift Anadal, Yandal ve sertifika programları ile öğrencilerimiz kendilerini sürekli geliştirebileceklerdir.
2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Endüstri Mühendisliği Bölümümüzün eğitim dili İngilizce olacaktır.