Yazılımlar insan tarafından geliştirilmiş en karmaşık sistemler arasında yer alır ve karşılanması özelleşmiş yöntemler gerektiren zorunlu temel özellikler barındırır. Bunula birlikte, bilgisayar ve yazılım teknolojilerindeki hızlı değişim yeni ve gelişmiş yazılımlara artan bir talep oluşturmaktadır. Yazılım mühendislerinin görevi, karmaşık yazılım sistemlerini geliştirebilecek teorik ve pratik altyapıya sahip olarak, gereksinim duyulan yazılım sistemlerinin geliştirilmesi, işletilmesi ve bakımı sırasında sistematik disiplinli, ölçülebilir bir yaklaşımı uygulamaktır.
Yazılım Mühendisliği Bölümünde, öğrencilerimiz, İngilizce hazırlık sınıfından sonra ilk iki yıl temel mühendislik derslerinin yanı sıra yazılım mühendisliğinin temelini teşkil eden teorik ve pratik altyapıyı sağlayan dersleri de alırlar. Üçüncü sınıftan başlayarak öğrencinin yönelimine göre seçeceği derslerle temel yazılım geliştirme kabiliyetine ek olarak yapay zekâ, yazılım güvenliği, veri bilimi gibi günümüzde en çok ihtiyaç duyulan alanlarda uzmanlaşması sağlanırken, zorunlu derslerle de sahip olması gereken temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Zorunlu staj ve bitirme projesi ile, edinilen bilginin uygulanarak anlamlı hale getirilmesi sağlanır. Eğitim programı, global ölçekte kabul gören düzenleyici kuruluşların standartlarına uygun, sektörün dinamik yapısına uyum sağlayabilecek kabiliyete sahip, güncel teknolojiyi kapsayan yapıdadır. Öğrenmeye açık, uyum sağlayabilen, gereksinimlere uygun yaratıcı çözümler üretebilen, alandaki hızlı değişime uyum sağlayabilecek, farklı alanlarda değişim gösteren ihtiyaçlara çözüm üretecek, yaratıcı, girişimci ve tercih edilen mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Öğrencilerimiz Çift Anadal ve Yandal programları ile ilgi duydukları başka bir bölümün daha öğrencisi olma fırsatına da sahiptir.
Yeni yazılım geliştirme ve mevcut yazılımların idamesi tüm sektörlerde vazgeçilmez hale geldiğinden mezunlarımıza oldukça geniş talep olacağı ortadadır. Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası ölçekte, kamu ve özel sektörde, yazılım geliştirme, danışmanlık ve araştırma geliştirme alanlarında iş olanağı bulabilecekleri gibi, dilerlerse kendi işlerini de kurabilirler. Yazılım Mühendisliği, ihtiyacı karşılayacak kadar yazılım mühendisi yetiştirilemediğinden istihdam konusunda dünya çapında, sorun yaşanmayan az sayıda meslekten birisidir. Akademik kariyer planlayan öğrencilerimiz de üniversitelerde öğretim elemanı olarak istihdam olanağına sahiptir.