Ülkemizde 50 yıllık bir geçmişi olan diyetisyenlik, yüzyılın en prestijli mesleklerinden biridir. Günümüzde sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde beslenmenin, hastalıkların tedavisinde diyetin önemi çok iyi anlaşılmıştır.
Diyetisyenler, anne karnından başlayarak büyümenin sağlanmasında, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, hastalıkların tedavisinde bilimsel verileri kullanarak beslenme ve diyet önerileri yapan, programlar geliştiren, toplumu beslenme konusunda bilinçlendiren meslek grubudur.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü; iletişimi güçlü, yaratıcı, üretken, bilimsel açıdan donanımlı, araştırmacı, sorgulayıcı, analitik düşünen, sorumluluk sahibi, sabırlı, hoşgörülü, mesleki yeterliliğe ve duyarlılığa sahip, etik ilkelere ve evrensel değerlere bağlı, ülke çapında öncelikli olarak tercih edilen, uluslararası düzeyde kabul gören nitelikli diyetisyenler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Üniversitemizde Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde, dört yıllık lisans eğitimi veren Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunlarına “Diyetisyen” unvanı verilmektedir. Mezunlarımız öncelikli olarak sağlık hizmeti verilen hastanelerde, toplum sağlığı merkezlerinde, polikliniklerde, tıp merkezlerinde çalışmakta, çocuk diyetisyeni, diyabet diyetisyeni, onkoloji diyetisyeni, bariatrik cerrahi diyetisyenliği gibi alanlarda özelleşmekte, ayrıca toplu beslenme hizmeti veren kurumlarda, besin endüstrisinde, spor kulüp ve merkezlerinde, okullarda, kreşlerde, yaşlı bakım evlerinde, fabrikalarda, otellerde, araştırma geliştirme merkezlerinde, ilaç firmalarında ve serbest diyetisyen olarak kendi danışmanlık ofislerinde çalışabilmektedirler. Lisansüstü eğitimlerini tamamlayarak üniversitelerin akademik kadrolarında görev alabilmektedirler.
Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü tercih eden gençleri son teknolojik cihazlarla donatılmış laboratuvarlar, deneyimli ve güçlü bir akademik kadro ile bilimsel anlamda olduğu kadar, sosyal ve kültürel açıdan da gelişmiş bir gelecek beklemektedir.