Fenerbahçe Üniversitesi’nin bazı bölümlerinde İngilizce Hazırlık Programı’nda öğrenim görmek isteğe bağlıdır. Bu öğrencilerimizin İngilizce Hazırlık Programı’nda öğrenim görmeleri onlara pek çok olanak sağlayacaktır.
Bu olanaklar şunlardır:
İngilizce Hazırlık Programı’nda öğrenim gören ve bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, öğrendikleri İngilizceyi akademik ve mesleki eğitimleri ile birleştirdiklerinde sektörlerinin aranan elemanları olurlar,
Erasmus ve World Exchange gibi öğrenci değişim programlarıyla yurtdışındaki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, İngilizce Yeterlik Sınavı’nda başarılı olmaya bir adım daha yaklaşırlar ve gittikleri ülkelerde yabancı dil becerileriyle eğitim ve sosyal hayatlarında bir adım önde olurlar,
Staj için işyerlerine başvurduklarında İngilizce bilmenin avantajından dolayı tercih edilirler.
İsteğe bağlı İngilizce hazırlık %100 Türkçe eğitim veren bölüm öğrencilerinin aldığı zorunlu olmayan hazırlık programıdır.
Kazanmış olduğunuz Fakülte ya da Yüksekokula kayıt işlemleri sırasında isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi almak istediğinizi belirten dilekçenizi vererek hazırlık eğitimine kayıt yaptırabilirsiniz.
Lisansüstü öğrencilerin ön kayıt işlemleri sırasında hazırlık eğitimi görmek istediklerine dair dilekçe ile başvuru yapmaları halinde isteğe bağlı hazırlık eğitimi alabilir.
Yabancı Diller Bölümü İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan ve olamayan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite’deki programlarında derse başlarlar.
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına kayıt olan öğrenci, ders ekleme bırakma süreci sonuna kadar dilekçe ile hazırlık sınıfından ayrılabilir. Bu süreyi geçenler hazırlık sınıfından ayrılamazlar.
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencileri yarıyıl başında yapılan zorunlu İngilizce Yeterlik (FBU-PROFICIENCY) sınavına girmek zorunda değillerdir. Hazırlık okumak istedikleri takdirde Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından ilan edilen tarihte yapılan düzey belirleme (FBU-PLACEMENT) sınavına girmekle yükümlüdürler. Eğitim aldıkları süre içinde modül içindeki tüm ölçme-değerlendirme süreçlerine katılmak zorundadırlar.