25 Eylül 2024

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün düzenlediği Tasarım, Malzeme ve Teknoloji Seminerleri Dizisi’nin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında ilk konuğu “Mimari ve İç Mimaride Maket Sunumu” başlıklı semineri ile Elektronik Mühendisi ve Ozturk Modelmakers kurucusu M. Cemal Öztürk oldu. Öztürk, öğrencilere İskoçya’da faaliyet gösteren firmasının üretmiş olduğu maketler, maket üretim teknikleri ve maketlerin fotoğraflanması hakkında bilgi verdi.

 

Özgeçmiş:

Cemal Öztürk 1961 yılı İstanbul doğumludur. 1986 yılında önce Londra'ya, daha sonra da 1988 yılında da Glasgow'a yerleşip mimari, endüstriyel ve gemi maketleri konusunda faaliyet gösteren Ozturk Modelmakers firmasını kurmuştur.

Ozturk Modelmakers kısa bir zamanda mimari, endüstriyel ve gemi maketleri konusunda İskoçya'nın en önemli ve başarılı firması olmuştur. Bu süreçte, çocukluk zamanından gelen elektronik ve mekaniğe de olan ilgisinden dolayı Cemal Öztürk, firmasının çalışma alanına tüketici elektroniği tasarımı ve prototipleri ile eğitim amaçlı robot tasarım ve imalatını da ekleyip firmasını Ozturk & Robotica olarak yeniden adlandırmıştır. Elektronik mühendisi Cemal Öztürk’ün dünyaca ünlü Amek firmasının kurucularından Graham Langley ile bir araya gelmesi, Total Audio Control firmasının doğuşunu göstermiştir. Kendisi şu an profosyonel ses kayıt cihazları ve sistemleri tasarımı ve imalatı konusunda faaliyet göstermektedir.