20 Eylül 2024

Fenerbahçe Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nün yeni akademik yıl için düzenlediği Oryantasyon Programı, 2024-2025 Güz Dönemi eğitim-öğretim yılına güçlü bir başlangıç yaptı. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen programda, öğrencilere bölüm hakkında önemli bilgiler verildi ve dil eğitimine yönelik kaynaklar tanıtıldı.

Programın özel konukları arasında, dünyanın önde gelen yayınevlerinden biri olan Macmillan Yayınevi yer aldı. Macmillan, dil eğitimine yönelik en güncel kitaplarını ve dijital kaynaklarını online platform üzerinden tanıtarak, öğrencilere modern dil öğrenme yöntemleri hakkında değerli bilgiler sundu. Yayınevinin dijital sistemlerine erişim imkânı sağlayarak öğrencilerin kaynaklara kolayca ulaşabileceği vurgulandı.

Etkinliğe Yabancı Diller Bölümü Bölüm Başkanı, Başkan Yardımcıları ve bölüm akademisyenleri tam kadro katıldı. Yeni gelen öğrenciler, öğretim kadrosu ile tanışma fırsatı bulurken, eğitim hayatlarına dair merak ettikleri sorulara yanıt buldu. Bölüm Başkanı, dil öğreniminin hem akademik başarı hem de kariyer fırsatları açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, bölümün sunduğu olanaklar ve hedefler hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, keyifli ve verimli bir ortamda geçti. Yeni akademik yılın başlangıcını temsil eden bu oryantasyon programı, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli fırsatlar sundu. Program, öğrencilerin dil öğrenim yolculuğunda yol gösterici olmayı amaçlayan değerli bir etkinlik olarak tamamlandı.