İŞLETME (TÜRKÇE) TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Globalleşen dünyada, gelişen üretim yapısı, hızlı teknolojik gelişmeler, ülkelerin uluslararası rekabete açılması, kaynakların etkin ve verimli kullanma gereğinin önem kazanması nedenleriyle işletmeler çok yönlü yetişmiş insan gücü ve yönetici adaylarına gereksinim duymaktadırlar.

İşletme tezsiz yüksek lisans programı değişik düzeylerdeki ve sektörlerdeki işletmelerin iyi yetişmiş insan gücü gereksinmelerini karşılayacak bilgi ve donanıma sahip kişiler yetiştirmenin yanı sıra gelişmelere ve yeniliklere açık hem de bunların yarattığı yeni durumlara uyum sağlayacak nitelikte profesyoneller yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

Programın eğitsel amaçları; işletmenin tüm alanlarına yönelik sunulacak dersler yoluyla uzmanlaşma sağlayarak, ulusal ve uluslararası iş ortamlarında iddialı, yönetim kademelerinde tercih edilen, işletmeyi bir bütün olarak yorumlayabilen, geniş bakış açısına ve yüksek analiz gücüne sahip, iş süreçlerini geliştirmede katkıda bulunacak, takım içinde etkin görev alabilen, liderlik özellikleri gösteren, sorunlara etkin ve pratik çözümler getirebilen, zamanını ve elindeki tüm kaynakları verimli ve etkin olarak kullanabilen, toplumsal dinamikleri gözlemleyip analiz edebilen, etik değerleri gözeten ve bunları karar verme süreçlerine katabilen; sosyal ve mesleki sorumluluk bilincine sahip mezunlar yetiştirmektir.

Bilgi için: lisansustu@fbu.edu.tr

Ebru Büyükkıvanç / Enstitü Sekreteri  -  0216 910 1907 / 1755

İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı 

Başvuru Tarihleri: ……………. - …………………….

Türk Öğrenci Başvuru Paneli
https://ois.fbu.edu.tr/ogrenciler/onlinebasvuru/form    

Uluslararası Öğrenci Başvuru Paneli
https://ois.fbu.edu.tr/ogrenciler/applicationform/form/ln/en/view/form

 

Başvuru Koşulları

  1. Ülkemizdeki üniversitelerin veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarından mezun olmak.

  2. Yurtdışında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların, eğitim aldıkları yükseköğretim kurumunun denkliği için YÖK’e başvurarak denklik belgesi almaları gerekir. Denklik belgesi üniversiteye kayıt sırasında sunulmalıdır.

Uluslararası Öğrenci Başvuru Koşulları

  1. Ülkemizdeki üniversitelerin veya YÖK tarafından denklik/okul tanıma belgesi kabul edilen yurtdışındaki üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarından mezun olmak.

  2. Türkçe eğitim verilen yüksek lisans programlarına başvuruda bulunan yabancı uyrukluların, yurt içindeki veya yurt dışındaki herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitim dili Türkçe olan bir lisans veya lisansüstü programdan mezun olmaları ya da Fenerbahçe Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yunus Emre Enstitüsü veya Türkiye'deki diğer üniversitelerin Türkçe öğretim merkezlerinden biri tarafından yapılan Türkçe yeterlik sınavından en az B2 veya denk puan aldığını gösteren resmî belgeye sahip olması gerekir.

Başvuru Evrakları         

Tüm belgeler, Türkçe veya İngilizce dilinde hazırlanmış olmalıdır. Diğer dillerde olan belgelere ek olarak Türkçe veya İngilizce dilinde tercümeleri de sunulmalıdır.

  1. Lisans Diploması veya E- Devlet Mezuniyet Belgesi

  2. Transkript (Üniversiteden ıslak imzalı-barkodlu) veya E-Devlet Transkript Belgesi

  3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 

  4. E-Devlet Askerlik Durum Belgesi

  5. 3 Adet Fotoğraf

  6. Yurtdışı Mezuniyetlerde YÖK Denklik Belgesi

Uluslararası Öğrenci Başvuru Evrakları

  1. Lisans Diploması veya Mezuniyet belgesi ve Türkçeye çevrilmiş noter onaylı sureti

  2. Transkript belgesinin aslı ve Türkçeye çevrilmiş noter onaylı sureti 

  3. YÖK Denklik Belgesi
    (Yüksek lisans ya da doktora başvurusunda bulunacak yabancı uyrukluların sağlık alanları dışında, denklik başvurusu yapmaları zorunlu değildir. Yükseköğretim Kurulundan “Okul Tanıma Belgesi” alarak başvuru yapabilirler. Ancak meslek icra edebilmek için denklik işlemlerini de başlatmaları önerilir. Hemşirelik, Tıp, Diş Hekimliği ve Ebelik alanlarında lisansüstü programlara başvuru sırasında diploma denklik belgesini teslim etmeleri gerekmektedir)

  4. Türkçe Dil Belgesi (en az B2 düzeyinde yeterlik belgesi)

  5. Pasaport Fotokopisi

  6. 3 Adet Fotoğraf

  7. İkamet Kimlik Kartı (İkamet Kimlik Kartı olmayanlar için ikamet başvurusunda sağlık sigortası ve 4 adet fotoğraf)

 

Kabul Koşulları
 

İşletme Anabilim Dalı

İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı

(Türk ve Uluslararası Öğrenciler)

Mezuniyet Not Ortalaması

Mülakat

%40

%60

 

Adayların başarı sıralaması kabul koşullarında belirtilen mezuniyet not ortalaması ve mülakat sonucu dikkate alınarak yapılır. Asil adayların kaydolmaması durumunda yedek adaylar için aynı işlem uygulanır. Program kontenjanı toplam 30’dur.