İnsanoğlunun yaşadığı sağlık sorunlarına yönelik uygulanan sayısız tedavi yöntemi arasında en çok tercih edilen ve etkili olan yöntemlerin başında ilaç tedavisi gelmektedir. Tedavi esnasında kullanılan ilaçlar; sağlığa kavuşma, sağlığın sürdürülmesi ve sağlıklı yaşam için etkili olsa da bazı yan etkilere veya komplikasyonlara yol açabilmektedir. Bu nedenle ilaçların doğru şekilde, dozda ve sürede kullanılması, ilaç tedavisinden en yüksek verimi almak için hayati öneme sahiptir.
Klinik eczacılık, hastalığı önlemek ve hastanın sağlığını korumak, mevcut bir hastalığı iyileştirmek amacıyla eczacının hastanın ilaç tedavisini en uygun şekilde düzenlemesini ve hasta eğitimi de dahil olmak üzere çeşitli hasta bakım hizmetlerini hastanın yararına olacak şekilde sunmasını kapsayan bir bilim dalıdır. Klinik eczacılık hizmetleri, hastanelerde yataklı servislere ek olarak polikliniklerde, aile sağlık merkezlerinde, huzurevlerinde, evde bakım sağlık hizmetlerinde, serbest eczanelerde, kısacası ilaç kullanan hastanın olduğu her yerde sunulabilir.
Sadece Eczacılık Fakültesi mezunlarının kabul edildiği programımız, ülkemizde klinik eczacılık yaklaşımının yaygınlaştırılması ve ilaçların akılcı kullanımının sağlanması amacıyla nitelikli uzman eczacılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Klinik Eczacılık yüksek lisans eğitiminin hedefleri; hastalarda mevcut olan ancak henüz ilaç tedavisi başlanmamış sağlık sorunlarına uygun ilaç tedavilerinin başlatılması, tedavi süresi boyunca uygulanan ilaçların yan etkileri, komplikasyonları veya beklenmeyen etkileri bakımından takibi, hastalara ilaç kullanımları konusunda bilgilendirme ve tavsiyelerde bulunulması, akılcı ilaç kullanımı hakkında sağlık profesyonellerine eğitimlerde bulunulması, klinik ekiple birlikte hastanın sağlık durumuna en uygun ve etkili ilaç tedavi planının belirlenmesinde aktif rol oynamaktadır. Bu hedefler doğrultusunda vaka ve akademik çalışmalara yer verilmektedir.
Bilgi için: lisansustu@fbu.edu.tr
Ebru Büyükkıvanç / Enstitü Sekreteri - 0216 910 1907 / 1755
Klinik Eczacılık Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Başvuru Tarihleri: ……………. - …………………….
Türk Öğrenci Başvuru Paneli
https://ois.fbu.edu.tr/ogrenciler/onlinebasvuru/form
Uluslararası Öğrenci Başvuru Paneli
https://ois.fbu.edu.tr/ogrenciler/applicationform/form/ln/en/view/form
Başvuru Koşulları
Uluslararası Öğrenci Başvuru Koşulları
Başvuru Evrakları
Tüm belgeler, Türkçe veya İngilizce dilinde hazırlanmış olmalıdır. Diğer dillerde olan belgelere ek olarak Türkçe veya İngilizce dilinde tercümeleri de sunulmalıdır.
Uluslararası Öğrenci Başvuru Evrakları
Kabul Koşulları
Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Klinik Eczacılık Tezsiz Yüksek Lisans Programı (Türk ve Uluslararası Öğrenciler) |
|
Mezuniyet Not Ortalaması |
Mülakat |
%40 |
%60 |
Adayların başarı sıralaması kabul koşullarında belirtilen mezuniyet not ortalaması ve mülakat sonucu dikkate alınarak yapılır. Asil adayların kaydolmaması durumunda yedek adaylar için aynı işlem uygulanır. Program kontenjanı toplam 30’dur.