Yönetim Bilişim Sistemleri - İngilizce

Günümüz dünyasında, ulusal ve uluslararası ölçekteki firmalar arasında sıkı bir rekabet vardır. Bu rekabet ortamında, firmalar öne geçebilmek için üretimi, iş süreçlerini ve karar alma sistemlerini otomasyon ile verimli hale getirmek zorundadırlar. Otomasyon sayesinde, firmalar maliyetlerini azaltırken, hızı ve müşteri memnuniyetlerini artırabilirler. Aynı zamanda, topladıkları veriler ile anlık ve geleceğe yönelik olarak doğru kararlar alabilirler. 

 

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünün temel görevi, otomasyon süreçlerini geliştirmek ve yönetmektir. Bunun için Bilgisayar ile İşletme alanına ihtiyaç duyulur.  Örneğin, bir hava yolu firmasından bilet alırken internet tabanlı bir otomasyon sistemi gerekir ama işletme bilgisi sayesinde finansal ve ürüne yönelik pazarlama teknikleri ile firmanızı karlı hale getirebilirsiniz. 

 

Bölümümüz, bilgisayar ve işletme alanlarını kapsayacak şekilde 4 yıllık ve İngilizce eğitim diline sahip olan bir bölümdür. Yazılım Geliştirme, Veri tabanı, Dijital Pazarlama, Ağ Sistemleri, Siber Güvenlik, Web Programlama, Mobil Uygulama Geliştirme, Kurum Kaynak Planlama, Sistem Yöneticisi, Yapay Zekâ, Mobil Oyun Geliştirme, E-ticaret alanlarına yönelik öğrenciler yetiştirir. 

 

Özellikle, Girişimci olmak isteyen bireyler için gerekli olan teknik ve sözel altyapıyı destekleyen bir bölümdür. 

 

2021-2022 eğitim yılında 60 kişilik öğrenci kontenjanımız vardır. Bu kontenjanın çoğunluğu %50 burslu şeklindedir. 

 

Fenerbahçe Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde oluşturduğumuz akademik kadro ve ders program sayesinde öğrencilerimiz bilgisayar alanına yönelik yoğun bir eğitim alırken, yukarıda listelenen alt alanlara yönelik uzmanlık alanlarında kendilerini yetiştirebilirler.  Ayrıca, istenilen alanlarda ÇAP ve YANDAL imkanlarıyla birlikte ERASMUS öğrenci değişim imkanları da öğrencilerimize sağlanacaktır. 

 

Bilgisayar Mühendisliği bölümü yazılım ve donanım ağırlıklı bir bölümdür.  Yönetim Bilişim Sistemi Bölümü ise yazılım ve işletme alanlarını kapsar. Özelikle, firmaların ve müşterilerin isteklerini anlayıp işletme vizyonuna göre verimliliği artıracak otomasyon çözümler sunar.  Otomasyon çözümlerinde, işletme bilgisi olması çözümün performansını olumlu yönde etkiler. Hatta bu yüzden, çoğu bilgisayar mühendisi bu açığı kapatmak için lisans eğitiminden sonra işletme alanında yüksek lisans eğitimi almayı tercih eder. 

 

Bölümümüzde tam zamanlı olarak görev yapan 2 Doçent doktor öğretim üyesi, 1 doktor öğretim üyesi ile 1 araştırma görevlisi bulunmakla beraber sektörde görev yapan yarı zamanlı akademisyenler yer almaktadır.  

 

40 civarında alt alanlara yönelik seçmeli ders havuzumuz bulunmaktadır.  Bununla birlikte arzu eden öğrencilerimiz, seçmeli derslerde Bilgisayar Mühendisliği bölümü derslerini de seçebilmektedirler. 

 

Akademisyenlerimiz uzmanlık alanları Yazılım Geliştirme, Ağ Sistemleri, Siber Güvenlik, Linux İşletim Sistemleri, Dijital Pazarlama, CRM, ERP, E-ticaret, Web Programlama, Mobil Programlama, Veri Tabanı, Girişimcilik, İşletme Yönetimi ve Organizasyon, Stratejik Yönetim, Blok Zinciri olarak sıralayabiliriz. 

 

Sektörle iş birlikleri sayesinde eğitim sırasında bilişim sektöründe staj imkanları sunmaktayız.  Ayrıca, öğrencilerimize Medicana ve Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde staj yapma şansına da sahiplerdir.  Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü birçok alt alanda uzman yetiştirmekte olup, Türkiye’de ve uluslararası firmalarda bilişim alanında çalışan ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır.  Mezunlarımızın alacağı ücret, uzmanlıklarına göre değişmekte olup, mezunlarımız için de girişimcilik fırsatları bulunmaktadır.