17 Ekim 2024

Fenerbahçe Üniversitesi Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinin; Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü ile iş birliği içerisinde organize ettiği “Tasarım Günleri”nin birinci günü, B Blok Akvaryum'da saat 12.00’de açılış töreni ile başladı. Açılışta; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Öztürk, iş birliği sürecinde gösterdiği destek kapsamında Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Kars Tayanç’a teşekkürlerini belirtti.


Açılışın ardından Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Tınaz, “Sinema, Mekân ve Yaşam” başlıklı atölyenin ilk eğitimlerini gerçekleştirdi. Eğitim çerçevesinde Dr. Öğr. Üyesi Pınar Tınaz; Haiku şiir türünü, sinema ve mekân kurgusuyla ilişkilendirerek, atölye sonunda hazırlanması planlanan kısa filmin teorik eğitimini tamamladı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimde katılımcılar, Haiku şiir türü biçiminde şiirler hazırladı.


16-18 Ekim 2024 tarihleri aralığında üç gün sürecek Tasarım Günleri’nde “Sinema, Mekân ve Yaşam” atölyesi; Radyo, Televizyon ve Sinema öğretim elemanlarından Doç. Dr. Deniz Telek, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Tınaz ve Öğr. Gör. Ecem Şen’in eğitimleriyle devam edecek. Atölye çalışmaları; 17 Ekim 2024 Perşembe tarihinde B219 ve Medya Merkezi Tasarım Stüdyosu’nda; 18 Ekim 2024 tarihinde ise B Blok 6. katta Akvaryum’da gerçekleşecek.